Hoe zit het met resterende clubs van Duchâtelet?

13-02 17:42

Hoe zit het met resterende clubs van Duchâtelet?
Roland Duchâtelet verkocht na Standard ook zijn aandelen van STVV. Het Londense Charlton Athletic staat al een tijd te koop. Hij heeft ook nog het Spaanse CD Alcorcon en het Duitse Carl-Zeiss Jena in zijn portefeuille. Hoe staat het met die clubs?
 
Charlton Athletic tuimelde van de eerste naar de derde afdeling. Vorig seizoen maakten ze een kleurloos seizoen mee, waarbij zelfs even het degradatiespook in The Valley kwam opduiken. Dit seizoen gaat het veel beter met Charlton. Ze staan na 32 speeldagen op de vijfde plaats.
Twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de Championship. Dat zijn op dit moment Luton Town en Barnsley. Vier ploegen maken via de promotie play-offs kans op één promotieplaats. Vandaag zou dat tussen Portsmouth, Sunderland, Charlton en Doncaster Rovers gaan.
 
Nog niet zo lang geleden streken er meerdere spelers uit de Jupiler Pro League bij Charlton neer. Daar blijft nog Igor Vetokele van over. De 26-jarige aanvaller keerde afgelopen zomer – na een uitleenbeurt aan Zulte Waregem en STVV – terug naar The Addicks. Vetokele kwam drie keer aan de aftrap en viel acht keer in. Hij kwam niet tot scoren in die 323 speelminuten.
Charlton zit aan een gemiddelde van ruim 11.000 toeschouwers. Sunderland lokt er meer dan 31.000, Acrrington Stanley boeit slechts gemiddeld 2.600 voetbalfans.
Alcorcon speelt in de Segunda Division en staat na 25 speeldagen op de zevende plaats. Twee ploegen zijn zeker van promotie, de winnaar van de promotie play-offs mag ook naar La Liga. Albacete en Osasuna staan bovenaan, gevolgd door Deportivo La Coruna, Malaga, Granada en Real Oviedo. Alcorcon valt als zevende net buiten die play-offs, maar ze tellen slechts één punt minder dan Real Oviedo. Het kan dus nog wel.
In het Estadio Santo Domingo zitten gemiddeld 2.925 toeschouwers. Real Zaragoza is de topper in de Segunda Division met bijna 21.000 fans.
Roland Duchâtelet is ook nog eigenaar van het voormalige Oost-Duitse Carl Zeiss Jena FC. Er tuimelen vier ploegen uit hun reeks in de Regionalliga. Carl Zeiss Jena staat op een degradatieplaats. Met nog vijftien matchen te spelen gloort er nog hoop want de kloof met meerdere ploegen uit de rechterkolom is nog overbrugbaar. VfL Osnabrück is koploper in deze reeks.
CZ Jena speelt voor gemiddeld 5.690 fans. 1FC Kaiserslautern zit aan 22.484 toeschouwers!
De 28-jarige Limburger Jo Coppens is eerste doelman bij Jena. De voormalige keeper van Racing Genk, Cercle Brugge en MVV speelt er samen met ex-STVV’er Fabien Tchenkoua, die na een incident met Yohan Boli moest vertrekken. De 26-jarige Kameroener kwam nog niet veel aan spelen toe, met zes basisplaatsen en drie invalbeurten.
Het Hongaarse Ujpest heeft nog altijd Rodrick Duchâtelet als voorzitter, zoon van Roland en ex-bestuurslid van Beerschot. Ujpest draait in de middenmoot mee en maakt nog kans op de derde plaats, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Europa League.
Ferencvaros is de enige club die gemiddeld meer dan 10.000 fans over de vloer krijgt. Ujpest zit met 2.900 toeschouwers in de middenmoot.
Roland Duchâtelet verkocht Standard aan Bruno Venanzi. Vorig jaar nam het Japanse DMM zijn aandelen bij STVV over. Duchâtelet is wel nog eigenaar van Stayen en woont ook vlak naast het stadion annex businesscomplex.
DC

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...