Hollerbach blijft niet bij STVV

15-12-2022 15:14

Hollerbach blijft niet bij STVV

Bernd Hollerbach blijft geen derde seizoen trainer bij STVV. De Duitse trainer is er bezig aan zijn tweede seizoen. De Kanaries eindigden vorig seizoen op de negende plaats en staan nu tiende.

“Na een open gesprek hebben STVV en trainer Bernd Hollerbach besloten om het contract van de coach – dat aan het eind van dit seizoen afloopt – niet te verlengen”, laat de clubleiding weten. “Beide partijen zijn vastbesloten om keihard te blijven werken tot de laatste competitiewedstrijd, en zo in schoonheid afscheid te nemen.”

Volgens STVV informeerde Bernd Hollerbach de club over zijn voornemen om aan het eind van dit seizoen afscheid te nemen. “We willen coach Hollerbach
bedanken voor zijn inzet en professionalisme”, reageert CEO Takayuki Tateishi. “Hij heeft een prima job gedaan, wat resulteerde in goede resultaten. Denk maar aan vorig seizoen, toen we een reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag neerzetten en op een mooie negende plaats eindigden. En ook dit seizoen presteerde het team degelijk. Bernd was een goede trainer en vriend de voorbije twee jaren. Ik wens hem dan ook veel succes bij zijn volgende uitdaging.”

Hollerbach: “Alles blijven geven”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalbelgie.be (@voetbalbelgie)

“Ik trad anderhalf jaar geleden aan als coach, toen we in een moeilijke situatie zaten. Mijn taak was om stabiliteit te brengen. Die opdracht is nu vervuld. Het team heeft een stevig fundament, een duidelijk systeem en de juiste ingesteldheid”, geeft Bernd Hollerbach mee. “Dit is geen beslissing die is ingegeven door negativisme. Ik voel me nog altijd in mijn sas bij STVV. Iedereen die mij kent weet dat ik alles voor Sint-Truiden zal blijven geven, tot de laatste dag van mijn contract. We willen dit mooie hoofdstuk in schoonheid afsluiten.”

“Verder bouwen”

“We waarderen het werk van Bernd ten zeerste. En we geloven rotsvast dat onze trainer en zijn team even hard zullen werken in de terugronde. Momenteel staan we op amper twee punten van een play-off plaats. We zullen de rest van het seizoen alles geven om zo hoog mogelijk te eindigen”, merkt sportief directeur Andre Pinto op. “Naar volgend seizoen toe willen we opnieuw een gebalanceerde ploeg binnen de lijnen brengen, na de mooie cyclus van de voorbije seizoenen. We streven naar een gezonde mix van spelers. Op die manier bouwen we als club verder op het werk van de voorbije jaren. Maar voor het zover is, focussen we op dit seizoen. We ondersteunen het huidige team en onze trainer voluit tot en met de laatste competitiewedstrijd.”

Bernd Hollerbach verlaat STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bernd Hollerbach kwam in december 2020 in beeld als opvolger van de Australiër Kevin Muscat. Toen kwam het niet tot een financieel akkoord. Peter Maes begon op 7 december 2020 bij STVV en stapte in de aanloop naar het volgende seizoen op. Hij zag meer ambitie en mogelijkheden bij Beerschot. Een liedje dat niet lang duurde. Ondertussen speelt Beerschot in de tweede afdeling. Bernd Hollerbach trad in de zomer van 2021 bij STVV in dienst (zie foto).

LEES OOK: 12 Belgische clubs strijken mooi geld op via het WK

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...