Hollerbach: “De druk ligt bij Zulte Waregem”

16-09 16:03

Hollerbach: “De druk ligt bij Zulte Waregem”

STVV nestelde zich even in de linkerkolom. Na een 1 op 6 tegen Racing Genk en Standard – geen gemakkelijk programma – staan de Kanaries op de elfde plaats. Op twee punten van de nummer acht. De voorsprong op de drie mogelijke degradanten bedraagt echter ook maar vier tot vijf punten. De strijd is nog lang niet gestreden. Bernd Hollerbach is zich daar goed van bewust.

Bij een nederlaag bij Zulte Waregem zou STVV toch wat meer achterom moeten kijken. Essevee nadert dan ook tot op twee punten. “We spelen een belangrijke match, dat klopt. Maar ik sta toch liever in onze schoenen”, stelt Bernd Hollerbach met een knipoog. “Wij willen winnen en gaan daar alles voor doen, voor Zulte Waregem is het een kwestie van moeten. De druk ligt bij hun.”

Zulte Waregem telt 5 op 24, STVV behaalde 10 punten. “Elke wedstrijd in deze competitie is zwaar. Het niveau in België is goed. Kijk maar naar de prestaties van Club Brugge, Union, Anderlecht en AA Gent in Europa. Wij doen gewoon verder van match tot match”, blikt Hollerbach vooruit.

Er valt voor de Kanaries meer te rapen dan punten en een premie. Vanwege het interlandvoetbal valt de competitie twee weken stil. STVV telt met Daniël Schmidt, Ameen Al-Dakhil en Mory Konaté drie internationals. Dat valt mee. “Bij winst tegen Zulte Waregem zitten er wat vrije dagen in”, belooft de coach.

Jorge Teixeira is terug inzetbaar. Daichi Hayashi trainde twee dagen niet. Vandaag moet blijken of hij een rol kan spelen in Waregem. Vorig seizoen werd het 0-2, met goals van Mory Konaté en Rocco Reitz.

Daniël Schmidt is de enige Japanner met interlandvoetbal op de agenda. Daiki Hashioka hoopte op een nieuwe selectie. Daichi Hayashi, Shinji Kagawa en Shinji Okazaki idem dito. Bernd Hollerbach heeft een duidelijke boodschap voor die spelers: “Hard blijven werken en goed presteren bij je club. Ervoor zorgen dat je klaar staat voor een volgende selectieronde. Er kan nog veel gebeuren, denk maar aan blessures.”

LEES OOK: Vossen: “Met die gedachte beginnen tegen STVV”

 

LEES MEER OVER:

Bernd Hollerbach

STVV

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...