Hollerbach: “STVV zonder angst naar Club Brugge”

18-10 14:33

Hollerbach: “STVV zonder angst naar Club Brugge”

10 op 12 in de Champions League, derde in de nationale competitie. Carl Hoefkens heeft de spelers voor het uitkiezen. Hij kan in de Jupiler Pro League twee topteams in stelling brengen. Westerlo toonde echter dat je, met een flinke portie geluk, kan winnen in het Jan Breydelstadion. Eupen smeerde Club ook een nederlaag aan. Zorgt STVV ook voor een stunt?

“Of die match Club-Westerlo een inspiratiebron is voor onze staf en de spelers? Die eerste twintig minuten best niet (lacht). Club Brugge dwong een achttal doelrijpe kansen af”, merkt Bernd Hollerbach op. “We moeten dus wakker zijn van bij de start.”

Westerlo ging er wel met 0-2 winnen. Een doelpunt van Lyle Foster in de 53e minuut en nog eentje in de slotfase. Een match waarin Club Brugge 65% van het balbezit had en dertien schoten op doel lukte. Scoren hoorde er niet bij. Westerlo sloeg twee keer toe uit vijf doelkansen.

“Wij willen woensdag een onaangename tegenstander voor Club Brugge zijn. Een ploeg die efficiënt zal moeten zijn om punten te rapen. Het kan een mooie match worden, waarin we alles zullen geven. Ook een wedstrijd waarin wij niet kansloos zijn. Ik speelde ook altijd om te winnen. We trekken zonder angst naar Brugge en geloven in onze eigen kwaliteiten.”

“Mignolet topkeeper”

STVV bakte er te weinig van bij Antwerp (2-0). De Kanaries tankten wel een flinke portie vertrouwen met een 2-1 zege tegen Sporting Charleroi. Ze sprokkelden ook meer punten op verplaatsing met een gelijkspel bij AA Gent (1-1), KV Kortrijk (0-0), KV Oostende (0-1), Racing Genk (0-0), Zulte Waregem (0-3) en Antwerp (2-0).

“Daniel Schmidt is nog niet terug inzetbaar. We geven hem de nodige tijd om te herstellen”, blikt Bernd Hollerbach vooruit op de clash met Club Brugge. “Ik heb alle vertrouwen in Jo Coppens, een kerel met veel ervaring. Ik beschik over talentvolle keepers. Op dat vlak zit het prima.”

Bij Club Brugge staat ex-Kanarie Simon Mignolet onder de lat. “Een topkeeper. Maar ze hebben niet alleen Mignolet. Je moet het breder bekijken, van de verdediging tot aanval. Druk zetten, dat begint vooraan. Club Brugge heeft een goed geheel.”

Op 15 januari werd het 2-0 voor Club Brugge met goals van Charles De Ketelaere (29′) en Bas Dost (64′). STVV speelde toen met Schmidt – Hashioka, Bauer, Leistner, Pius, Cacace – Durkin, Lavalée, Brüls – Hayashi en Hara. Een heel andere ploeg dan afgelopen weekend tegen Charleroi: Coppens – Janssens, Leistner, Al-Dakhil – Hashioka, Konaté, Boya, Bocat – Hayashi, Kagawa en Okazaki.

Hollerbach looft Coppens
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Hollerbach: “3 belangrijke punten voor STVV”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...