Ibrahimovic naar andere Italiaanse club

04-05-2023 18:37

Ibrahimovic naar andere Italiaanse club
Na een operatie vocht Zlatan Ibrahimovic keihard terug. De Zweedse spits wou ook dit seizoen nog een rol spelen in de Serie A. Ibrahimovic pikte enkele duels mee, scoorde en liep een nieuwe blessure op. Een contractverlenging zit er niet meer in voor de 41-jarige aanvaller. Hij kan in Italië aan de slag blijven.
AC Monza toont belangstelling. Die club is eigendom van voormalig Italiaans premier én AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi. Daarnaast heeft ook Adriano Galliani, jarenlang vice-president van AC Milan en net als Berlsconi bevriend met Zlatan, een rol achter de schermen bij de huidige nummer tien in de Serie A.

Mocht het inderdaad zover komen dat Ibrahimovic zijn pensioen uitstelt om in Monza aan de slag te gaan, dan komt het totale aantal werkgevers in zijn lange loopbaan op elf. De Zweed brak kort na de eeuwwisseling door in zijn vaderland bij Malmö FF, waarna Ajax hem in 2001 naar Nederland haalde. In 2004 verkochten de Amsterdammers hem aan Juventus, waarna Zlatan aan een indrukwekkend rijtje clubs verder bouwde met dienstverbanden bij onder meer Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United.

In januari 2020 keerde hij terug bij AC Milan en was hij vorig seizoen van grote waarde bij het behalen van het eerste landskampioenschap sinds 2011. Dit seizoen is zijn inbreng echter beperkt vanwege een knie-operatie die hem maanden aan de kant hield. Vooralsnog kwam hij in vier Serie A-duels binnen de lijnen. In maart kroonde hij zich in het verloren duel met Udinese tot de oudste doelpuntenmaker aller tijden op het hoogste niveau in Italië.

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...