Interim-coach STVV Van Winckel: “Niets is onmogelijk”

04-12 14:25

Interim-coach STVV Van Winckel: “Niets is onmogelijk”

STVV verzeilde op de voorlaatste plaats en zette een punt achter de samenwerking met Kevin Muscat. Beloftentrainer Stef Van Winckel komt zo tijdelijk voor de groep te staan. Een trip naar Club Brugge, dat mag overwinteren in de Europa League, gemakkelijk wordt dat niet. Van Winckel geeft zich niet zomaar gewonnen.

“Voetbal blijft onvoorspelbaar, gelukkig maar”, stelt de voormalige assistent van Guido Brepoels en Franky Van der Elst. “Niets is onmogelijk in het voetbal. Al moet je natuurlijk wel realististisch zijn.”

“Club Brugge is op het vlak van potentieel toch wel de sterkste club in België. Ik zag ze ook aan het werk tegen Zenit Sint-Petersburg. Dat is een heel sterke en kwalitatieve ploeg. Maar we gaan toch trachten het tot een goed einde te brengen.”

Van Winckel kan inspiratie putten uit vorig seizoen. Na het ontslag van Marc Brys mocht Nicky Hayen de beloften ruilen voor de eerste ploeg. Daar hoorde een droomdebuut bij, met een 1-2 zege bij aartsrivaal Racing Genk bij.

“Ambitieus zijn”

De Leuvenaar was physical coach bij STVV toen Guido Brepoels en Franky Van der Elst er hoofdtrainer waren. Van Winckel was daarna trainer bij Sporting Hasselt, Diest en Grimbergen. In januari 2020 volgde hij Nicky Hayen op als beloftentrainer bij de Kanaries.

Nu mag hij plots zijn kans gaan in de Jupiler Pro League. “Ik heb mijn Pro License-trainersdiploma niet zomaar gehaald. Ik was assistent-trainer in het profvoetbal en daarna hoofdtrainer in de lagere reeksen, ook in derde nationale. Hoofdtrainer zijn in eerste klasse is echter geen doel op zich voor mij. Ik zal er niet minder gelukkig om zijn als dat niet lukt. Maar in het leven moet je ambitieus zijn. Dat ben ik in mijn werk (Van Winckel heeft een kinesistenpraktijk, nvdr.) en in het voetbal.”

In principe moet Stef Van Winckel STVV naar puntenwinst trachten te leiden op het veld van titelverdediger Club Brugge en zou maandag een nieuwe trainer voorgesteld worden. In het voetbal weet je echter nooit.

Misschien krijgt Van Winckel nog wel wat matchen als hoofdtrainer op zijn bord, begint STVV goed te draaien en loopt het avontuur zo verder.

“Als die kans zich voor zou doen, zal ik daar zeker over nadenken”, merkt Van Winckel rustig op. “Zoveel kansen krijg je ook niet in je leven, om in eerste aan de slag te gaan. Ik zie wel wat er op mij afkomt.”

Van Winckel: “Het is twee voor twaalf”

Maar eerst is er Club Brugge-STVV. Stef Van Winckel heeft een belangrijke boodschap voor zijn spelers. Het is tijd om op te staan, om terug te vechten. Hun job is in gevaar. Er loopt een overschot aan profvoetballers rond.

“Ik hoop dat elke speler goed beseft dat het niet vijf voor twaalf is, maar wel twee voor twaalf”, geeft Stef Van Winckel nog mee. “Gelukkig is het nog niet twee na twaalf. Iedereen – de club, staf, en spelers moeten beseffen dat het probleem groot is. Het zijn profvoetballers, ze moeten zich realiseren dat ze met hun beroep bezig zijn. Ik hoop en verwacht een reactie op het veld.”

Pikken de spelers die goede raad op? Heeft Stef Van Winckel een ander strijdplan in petto dan zijn voorganger Kevin Muscat? Hij zal in het Jan Breydelstadion sowieso wat wijzigingen aan de elf moeten doorvoeren. Ibrahima Sankhon is geschorst. Een keeperswissel is geen optie want Kenny Steppe is niet inzetbaar. Jorge Teixeira trainde terug mee, Samy Mmaee had wat klachten.

De bal gaat zaterdagavond om 20u45 aan het rollen in een leeg stadion.

LEES OOK:Hollerbach kiest niet voor STVV

Helpen De Ridder & co Van Winckel aan droomdebuut als trainer van STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Guido Brepoels

STVV

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...