Interview Andrea Mutombo: “STVV dankbaar”

10-02 17:40

Andrea Mbuyi-Mutombo werd bij Anderlecht tot de grootste jeugdtalenten gerekend. Sterk aan de bal, een actie in huis, onvoorspelbaar. Met zijn mentaliteit zat het echter niet altijd goed.


Via Brussels, Portsmouth, Zulte Waregem en Standard belandde Mutombo bij STVV. Hij zette er een stap in de goede richting.


De 20-jarige Congolese Belg nam een valse start op Stayen. Hij dacht te weinig aan het ploegbelang en ging niet altijd voluit. Ook naast de grasmat zat het niet goed. Guido Brepoels wist de jonge aanvaller echter te temmen. Mutombo kreeg een nieuwe kans en greep die met beide handen.


Zijn voormalige trainer Francky Dury merkte na AA Gent-STVV niet toevallig op dat hij een andere Mutombo gezien had. “Ik ga aan Brepoels vragen hoe hij dat klaargespeeld heeft”, stelde Dury.


De goede prestaties van Mutombo vonden ook gehoor in Congo. Op woensdag 9 februari mocht hij voor het eerst met de Leopards opdraven. Congo leed een 2-0 nederlaag tegen Gabon en Mutombo liep een lichte verrekking op. Zijn dag kon echter niet meer stuk.Elke dag bijleren


“Met de nationale ploeg uitkomen, dat is de droom van elke voetballer”, vertelt Andrea Mutombo met pretoogjes. “Ik had niet echt op speelminuten gerekend. Erbij zijn was al mooi. Ik mocht echter aan de wedstrijd beginnen. Dat was natuurlijk nog zoveel beter (lacht).”


“We speelden vriendschappelijk tegen Gabon in het stadion van FC Paris. Gabon won met twee doelpunten verschil (0-2, nvdr.). Ik speelde alleen in de eerste helft mee, omdat ik wat last had aan het rechterbeen. Zonder veel erg. Ik moet STVV-Eupen niet laten schieten.”


“Het was leuk om Landry Mulemo nog een keer te zien. Hij speelde op de linkerflank. Dahmane kende een minder goed avontuur bij het Turkse Bucaspor. Mulemo heeft er een basisplaats. Er speelden nog drie Congolezen van Lokeren mee: Marcel Mbayo, Benjamin Mokulu en Tiko (Tshinyama Tsholola, nvdr.). Joachim Mununga (ex-KV Mechelen) was erbij, net als Mike Mampuya en Zola Matumona.”


“Waar mijn toekomst ligt? Elke dag mijn best doen en bijleren, dat is mijn streven. Ik speel tot het einde van het seizoen bij STVV. Wat er daarna volgt, weet ik niet. Mijn contract bij Standard is nog niet afgelopen. Een langer verblijf op Stayen sluit ik zeker niet uit. STVV is een leuke club. De sfeer in de kleedkamer is er prima en we beschikken over prima supporters. Ik heb ook veel aan deze club te danken.”


{banner keyword=voetbaljackets mix}

LEES MEER OVER:

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

SPECIAL: Wat doet FIFA met vele miljarden?

SPECIAL: Wat doet FIFA met vele miljarden?

De FIFA ligt opnieuw zwaar onder vuur. Ligt voorzitter Gianni Infantino daar wel wakker van?...

LIVE Deviltime: België – Canada

LIVE Deviltime: België – Canada

Om 20 uur is het België-Canada. Nieuwtjes over de Rode Duivels, de opstellingen, foto’s en...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s van de spelers die niet op WK zitten

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s van de spelers die niet op WK zitten

831 spelers vertrokken naar het WK 2022. De andere profvoetballers trainen verder bij hun club....

Protest tegen FIFA: Rode Duivels met één kleur in hun kapsel

Protest tegen FIFA: Rode Duivels met één kleur in hun kapsel

Als de aanvoerder van de Rode Duivels met een regenboogband het veld oploopt, pakt hij...