Interview Andrea Mutombo: “STVV dankbaar”

10-02 17:40

Andrea Mbuyi-Mutombo werd bij Anderlecht tot de grootste jeugdtalenten gerekend. Sterk aan de bal, een actie in huis, onvoorspelbaar. Met zijn mentaliteit zat het echter niet altijd goed.


Via Brussels, Portsmouth, Zulte Waregem en Standard belandde Mutombo bij STVV. Hij zette er een stap in de goede richting.


De 20-jarige Congolese Belg nam een valse start op Stayen. Hij dacht te weinig aan het ploegbelang en ging niet altijd voluit. Ook naast de grasmat zat het niet goed. Guido Brepoels wist de jonge aanvaller echter te temmen. Mutombo kreeg een nieuwe kans en greep die met beide handen.


Zijn voormalige trainer Francky Dury merkte na AA Gent-STVV niet toevallig op dat hij een andere Mutombo gezien had. “Ik ga aan Brepoels vragen hoe hij dat klaargespeeld heeft”, stelde Dury.


De goede prestaties van Mutombo vonden ook gehoor in Congo. Op woensdag 9 februari mocht hij voor het eerst met de Leopards opdraven. Congo leed een 2-0 nederlaag tegen Gabon en Mutombo liep een lichte verrekking op. Zijn dag kon echter niet meer stuk.Elke dag bijleren


“Met de nationale ploeg uitkomen, dat is de droom van elke voetballer”, vertelt Andrea Mutombo met pretoogjes. “Ik had niet echt op speelminuten gerekend. Erbij zijn was al mooi. Ik mocht echter aan de wedstrijd beginnen. Dat was natuurlijk nog zoveel beter (lacht).”


“We speelden vriendschappelijk tegen Gabon in het stadion van FC Paris. Gabon won met twee doelpunten verschil (0-2, nvdr.). Ik speelde alleen in de eerste helft mee, omdat ik wat last had aan het rechterbeen. Zonder veel erg. Ik moet STVV-Eupen niet laten schieten.”


“Het was leuk om Landry Mulemo nog een keer te zien. Hij speelde op de linkerflank. Dahmane kende een minder goed avontuur bij het Turkse Bucaspor. Mulemo heeft er een basisplaats. Er speelden nog drie Congolezen van Lokeren mee: Marcel Mbayo, Benjamin Mokulu en Tiko (Tshinyama Tsholola, nvdr.). Joachim Mununga (ex-KV Mechelen) was erbij, net als Mike Mampuya en Zola Matumona.”


“Waar mijn toekomst ligt? Elke dag mijn best doen en bijleren, dat is mijn streven. Ik speel tot het einde van het seizoen bij STVV. Wat er daarna volgt, weet ik niet. Mijn contract bij Standard is nog niet afgelopen. Een langer verblijf op Stayen sluit ik zeker niet uit. STVV is een leuke club. De sfeer in de kleedkamer is er prima en we beschikken over prima supporters. Ik heb ook veel aan deze club te danken.”


{banner keyword=voetbaljackets mix}

LEES MEER OVER:

Nieuwsbrief

Specials

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Paul Onuachu scoorde blindelings en kreeg de Gouden Schoen toegestopt. Daar hoorden dromen over de...