Invaller Romelu Lukaku naar kwartfinale CL

15-03-2023 08:55

Invaller Romelu Lukaku naar kwartfinale CL

Internazionale trok met een krappe 1-0 voorsprong naar FC Porto. De terugwedstrijd bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. In een matige wedstrijd kwam FC Porto niet tot scoren, al werd het in de slotfase nog bibberen voor Inter. Romelu Lukaku viel in de 70ste minuut in.

Door de minimale winst van Inter in de eerste achtste finale (1-0), was er in de return nog alles om voor te spelen. Tegen de nummer twee van Portugal, Porto, was echter al snel duidelijk dat het geen appeltje-eitje ging worden om de voorsprong vast te houden. De Portugezen begonnen met veel energie aan de wedstrijd. André Onana wist met een fraaie redding een absolute wereldgoal van Mateus Uribe te voorkomen en even later moest de voormalig Ajax-goalie opnieuw in actie komen op een goede inzet van Stephen Eustaquio. Verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft. Inter, dat met Denzel Dumfries in de basis startte, kreeg via Edin Dzeko een mogelijkheid op de openingstreffer.

In de tweede helft moest Porto gaan komen, maar tot écht grote kansen kwam de ploeg van Sérgio Conceicao in de beginfase niet. Na 75 minuten veerde het publiek echter wel op, toen Marko Grujic op weg leek naar de openingstreffer. Desalniettemin was daar weer Onana, die in de eerste ontmoeting ook al uitblonk, om het schot te redden. Inter kreeg via Hakan Calhanoglu nog een kansje op de definitieve beslissing.

Bizarre slotfase
Ondanks een vrij matige wedstrijd, bleef het wel ontzettend spannend in Portugal. Onder meer Stefan de Vrij werd door Simone Inzaghi ingebracht als extra verdediger, terwijl Porto zeer moeizaam aan dat ene kansje probeerde te komen. Pas in de blessuretijd kwamen de kansen daar ineens toch nog voor Porto. Eerst was het Dumfries die de bal van de lijn wist te houden, waarna de Portugezen vlak daarna eerst de paal en daarna de lat raakten. Tussen alle hectiek door kreeg Pepe zijn tweede gele kaart.

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....