Invallers scoren punten bij STVV

07-02-2021 10:46

Invallers scoren punten bij STVV

Geen puntenwinst voor STVV bij KV Oostende. Na het laatste fluitsignaal was het 3-1. Verliezen tegen dit Oostende is geen schande – de Kustjongens zitten niet zomaar tegen de top vier aan – maar de manier waarop mocht wel anders zijn.

Makhtar Gueye scoorde in de 38ste minuut. Een verdiende voorsprong voor KV Oostende, dat baas op het middenveld was en tot meer doelgevaar kwam. STVV wisten niet terug te vechten. De aanvallers wisten de bal onvoldoende bij te houden, de tweede bal was voor de thuisploeg en er was te veel ruimte tussen de drie linies.

Peter Maes greep tijdens de rust een eerste keer in. Jarne Steuckers mocht aan de tweede helft beginnen. De 19-jarige Truienaar speelde met het nodige lef. Er volgden echter twee penalty’s in het voordeel van KV Oostende.

In het slotkwartier kwamen Ko Matsbubara, Mory Konaté en Duckens Nazon in. Plots kantelde de partij wat, met een eerredder van Yuma Suzuki als beloning.

“De eerste keer dat we tegen zo’n agressief team speelden, een team dat met zo’n hoge pressing speelt. Wij hadden er geen oplossingen voor”, zuchtte Peter Maes na afloop. Hij zag wel een positief punt: “Met Konaté, Nazon en Steuckers konden we KV Oostende wel pijn doen.  Het kon dus wel.”

Het liep niet goed in de centrale as. Steve De Ridder en Christian Brüls kregen de motor niet aan het draaien. Dan kan je meer via de flanken een oplossing zoeken. De afwezigheid van Liberato Cacace op links woog echter zwaar door. Op zijn 20ste behoort hij tot de absolute sterkhouders.

Op rechts zit STVV nog altijd met een probleem. Maximiliano Caufriez blijkt toch eerder een centrale verdediger te zijn.

Met Daiki Hashioka haalden de Kanaries er een offensieve rechtsachter bij. De Japanner trainde nog niet met de groep mee (quarantaine) en heeft dus nog een weg af te leggen.

Peter Maes zou Chris Durkin terug op rechts kunnen inzetten, met Mory Konaté centraal. Jarne Steuckers klopt steeds harder op de deur.

Woensdag staat de bekermach in en tegen Racing Genk op de agenda. Peter Maes recupereert dan Liberato Cacace en Facundo Colidio.

LEES OOK: Peter Maes rekende op ander STVV

 

 

 

LEES MEER OVER:

Jarne Steuckers

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...