Jan Mulder vindt open brief “Anderlecht onwaardig”

13-12 17:57

Jan Mulder vindt open brief “Anderlecht onwaardig”

In een open brief gaven Marc Coucke, Michael Verschueren, Vincent Kompany en Frank Vercauteren mee dat ze de steun van de fans op prijs stellen, dat er meer geduld nodig is, en ‘last but not least’ dan Anderlecht pas in 2022 voluit mee zal kunnen strijden voor de landstitel.

“Je kan achteraf concluderen dat het een overgangsjaar is geweest, maar we zitten er nog middenin”, stelt ex-speler Jan Mulder bij VTM Nieuws. “Anderlecht kan Play-off 1 nog halen. Je moet niet zo fatalistisch zijn.”

“Er wordt zo ontzettend veel nagedacht in die club. Ze hebben vier leiders, dat is ook nog eens een probleem. Er moet er eentje de baas zijn. En Anderlecht heeft vier ‘believers’, zoals ze zichzelf noemen.”

“Het gaat botsen en het heeft al gebotst, dat is een klein beetje het probleem van deze situatie. Anderlecht moet bezig zijn met het voetbal, met hun elftal. En ook zo’n enorme brief aan de fans… Supporters zijn belangrijk, maar niet het belangrijkst in het voetbal. Er wordt gespeeld voor het publiek. Maar het publiek wil ook opkijken naar leiders die zich niet op de knieën zetten voor hen.”

“De intentie van de brief is wel oké, maar het effect is niet goed. Ik ben een jongetje van Anderlecht. Ik wil dat het nu goed gaat met paars-wit. Nu beloven ze een paradijs binnen 2 à 3 jaar. Dat is Anderlecht onwaardig, vind ik. Niet nodig. Lange brieven lossen meestal weinig op.”

“Voetbal is eigenlijk een vrij eenvoudig ding. Dit wordt allemaal veel te wetenschappelijk benaderd. Ik zou zeggen: ze moeten volgend jaar al voor de titel gaan. De voetballers moeten vrijheid krijgen door de goede hand van de trainer. En die moet niet gedwarsboomd worden door een inspirator boven hem. Kompany is de grote inspirator, Vercauteren is de coach en Coucke is de machthebber. En ik heb te doen met Verschueren. Hij heeft het goede Anderlecht-gevoel. Hij mag meer macht krijgen.”

“Het zit op zich wel goed bovenin, maar de taken zijn niet goed verdeeld. Iedereen is van goede wil, maar hun inzet wordt in stukjes gesneden. Kompany is eigenlijk ontslagen door Coucke als trainer. Een pijnlijk moment. Kompany zei voor een Engelse televisie dat hij de aanstelling van Vercauteren “tricky” vindt. En dat heeft zijn uitwerking naar beneden. Spelers weten niet naar wie ze moeten luisteren. Naar Vincent? Of naar Frank?”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...