Jan Mulder zag in 2019 Union als bedreiging voor Anderlecht

21-01-2023 12:15

Jan Mulder zag in 2019 Union als bedreiging voor Anderlecht

Het programma De Kantine anno 2019. Jan Mulder was te gast. Het ging over zijn ex-club RSC Anderlecht. In die periode behoorde Vincent Kompany terug tot de spelers. Ook toen waren er sportieve en financiële zorgen. Mulder keek wat verder.

“Dan zijn Club Brugge, KRC Genk en Standard niet te bedreiging, maar Union”, merkte Jan Mulder op. “Nu gaan ze zeggen ‘Jan is helemaal gek geworden’. Union de grootste club van België.”

Eric Goens verslikte zich bijna in zijn koffie en gooide de bal terug: “Maar wie gaat er nog kijken? Drie man en twee paardenkoppen?” Jan Mulder verdedigde zijn stelling. “Dat schitterende stadion wordt verbouwd en verhoogd. Er kunnen geldschieters komen. Union heeft de allure die Anderlecht pas later kreeg. Union was de grootste club van België.”

Royale Union Saint-Gilloise kreeg de Engelse miljardair Tony Bloom als eigenaar. In 2021 keerden ze naar de eerste klasse terug. Na een afwezigheid van 48 jaar. ‘La vieille dame’ eindigde als tweede. Dit seizoen staan ze opnieuw op die tweede stek. Union overwintert in de Europa League. Anderlecht zit nog in de Conference League, maar ze staan pas twaalfde in de nationale competitie. Union boekte onlangs een zesde overwinning op rij tegen de mauve en wit.

Union als grootste bedreiging voor Anderlecht, Jan Mulder zag het niet verkeerd in 2019. Anderlecht zit in financiële zorgen en loopt al een tijd niet meer met bouwplannen rond. Union kan het Joseph Mariënstadion niet verbouwen. Er zijn concrete plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Het prijskaartje bedraagt 80 miljoen euro. De financiering is voor eigen rekening. Een bedrag en plannen waar ze vandaag bij RSCA alleen van kunnen dromen.

LEES HIER meer over de bouwplannen van Union

Jan Mulder over Union en Anderelcht
@Union

Pikant detail: in maart komt Union terug in actie in de Europa League. Ze wijken deze keer niet uit naar het stadion van OHL, wel naar het Lotto Park in Anderlecht.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...