INTERVIEW Jarne Steuckers: “Hij sleept iedereen mee”

30-07-2023 16:22

INTERVIEW Jarne Steuckers: “Hij sleept iedereen mee”

De bal rolt terug in de Jupiler Pro League. Jarne Steuckers zou wel eens bij de revelaties kunnen behoren. De 21-jarige Truienaar presteerde sterk bij MVV en hoopt nu helemaal door te kunnen breken bij STVV.

Peter Maes liet Jarne Steuckers op zijn achttiende op 17 januari 2021 invallen tegen OHL. Hij kwam dat seizoen nog zes keer in actie. Een mooi begin. In de voorbereiding op het volgende seizoen liep het echter mis. Een aanslepende scheenbeenblessure.

“Daar hoorden vier tot vijf maanden revalidatie met mijn personal coach bij”, blikt Jarne Steuckers terug. “Een moeilijke periode voor mij, ook op emotioneel vlak. Daarna was het hard werken om terug fit te geraken. Er volgde vorige zomer een uitleenbeurt aan MVV. Een bijzonder positief avontuur. Ik kreeg er veel speelkansen en kon er ook stappen vooruit zetten.”

Sterkhouder

De creatieve middenvelder lukte negen doelpunten en elf assists in 39 wedstrijden. MVV zag Steuckers heel graag langer blijven. Daar hoorden superlatieven als de Kevin De Bruyne of de architect van MVV bij.

“Ik hoorde die bewoordingen niet graag. Anderzijds is dat wel een positief gegeven want het geeft aan dat ze tevreden over je prestaties zijn.”

“Wat ik het meest heb bijgeleerd in Nederland? Voor supporters spelen. Ik debuteerde op mijn achttiende bij STVV in de coronatijden. Zonder fans in de tribunes. Bij MVV liep het goed en zat het stadion altijd goed vol. De sfeer zat er goed in. Ik leerde er met die druk omgaan.”

Leerschool

Op jonge leeftijd maandenlang in de lappenmand liggen, kan een goede leerschool zijn. Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is in het profvoetbal.

“Dat had ik niet echt nodig. Ik ben een persoon die goed met beide voeten op de grond blijft staan. Misschien zelfs te fel. Het was natuurlijk ook een leerschool. Een Een blessure vertraagt je ontwikkeling. Vrijwel elke voetballer maakt zo’n periode mee. Je mag niet opgeven. Na een verloren seizoen liep het heel goed bij MVV. Dat maakt veel goed. Ik hoop die lijn verder te kunnen trekken bij STVV.”

Thorsten Fink

De Eerste Divisie is de Jupiler Pro League niet. Een stap hogerop. Ook een ander soort voetbal.

“Ik ben klaar voor de start van het seizoen. We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Ik voel me fitter dan vorige zomer. Ik hoop ook bij STVV belangrijk te kunnen zijn. Mijn eerste doel is echter speelminuten maken. Daarna zien we wel.”

“Ik heb alvast een heel goed gevoel bij deze coach. Thorsten Fink wil STVV aantrekkelijk laten voetballen: hoog druk zetten, over de grond spelen, voetballende keuzes maken. Dat past bij mijn speelstijl.”

Steuckers looft Fink
foto DC | www.voetbalbelgie.be

“Deze trainer tracht veel vertrouwen aan de spelers te geven. Een belangrijk gegeven want je kan pas je kwaliteiten goed benutten als je goed in je vel zit. Hij sleept iedereen mee in zijn verhaal. Fink besteed ook meer aandacht aan het tactische verhaal. Hij houdt zich bovendien veel bezig met de jonge spelers.”

“We staan ook fysiek op punt. De voorbereiding was zwaar, maar dat heb je in de Belgische competitie nodig.

Verwachtingen

“Ik speel het liefst als aanvallende middenvelder. In de voorbereiding speelde ik meer vanaf de rechterkant waarbij ik ook achter de spits mocht opduiken. Die vrijheid voelt goed. Dat we thuis tegen Standard starten, is een mooi gegeven. Elke STVV-fan kijkt naar die match uit. Dat er als jongen van de streek wat extra druk bij komt kijken, stoort mij niet. Ik kan dat goed plaatsen.”

“We moeten onszelf geen onnodige druk opleggen. Veel ploegen trokken meerdere nieuwe spelers aan en kozen voor een andere trainer. Pas na een wedstrijd of vier zal er wat meer duidelijkheid zijn over welke club welke verwachtingen na kan streven. Wij moeten nu alleen met die match tegen Standard bezig zijn.” (DC)

LEES OOK: INTERVIEW: Koita wil dit seizoen extra knallen

Hieronder archieffoto’s Jarne Steuckers in zijn debuutmatch bij de grote jongens op 17 januari 2021.

Jarne Steuckers met Peter Maes
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Jarne Steuckers

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...