Wat is er van Jess Thorup?

16-02 18:15

Wat is er van Jess Thorup?

2020 was een bewogen jaar voor Jess Thoup. Ivan De Witte en Michel Louwagie zagen na twee speeldagen hun kans om Jess Thorup op straat te zetten. De Deense trainer was de koning te rijk toen KRC Genk op zijn deur klopte. Maar na 38 dagen stapte hij zelf op. Een avontuur bij FC Kopenhagen liet hij niet links liggen. Wat is zijn status drie maanden later?

Jess Thorup leed in zijn eerste wedstrijd als trainer FC Kopenhagen een 4-0 nederlaag bij FC Midtjylland, waar Brian Priske – ex-RC Genk en Club Brugge – coach is. Zijn nieuwe werkgever zakte naar de negende plaats, in een competitie met ploegen.

Het gaat ondertussen stukken beter met de Deense recordhouder. FC Kopenhagen knokte zich met een 19 op 24 naar de vierde plaats in de Superligen.

Koploper Bröndby telt 34 punten, Midtjylland heeft er 33. Aarhus GF en FC Kopenhagen sprokkelden 29 punten in 16 wedstrijden. De top zes plaatsen zich voor de kampioenschapsronde.

Thorup zit in de lift met FC Kopenhagen
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Zes overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen. Jess Thorup leidde FC Kopenhagen ook in twee bekermatchen: een 1-2 zege bij Avarta en een 6-7 nederlaag tegen Midtjylland. Hij hoort nog tot midden 2024 aan Anderlecht toe.

De 50-jarige Jess Thorup zit bij zijn huidige club aan een gemiddelde van 2,0 punten per match. Bij KRC Genk was dat 2,2 en bij KAA Gent 1,68.

Bundu van Anderlecht

In de wintermercato nam FC Kopenhagen Mustapha Bundu op huurbasis van Anderlecht over. De flankspeler uit Sierra Leone lukte in drie wedstrijden (75% speelminuten) twee assists.

Bundu is geen nieuwkomer in de Deense Superligen. Hij trok in de zomer van 2016 een shirt van Aarhus GF aan en belandde vier jaar bij Anderlecht voor 2,8 miljoen euro.

Lukas Lerager (ex-Zulte Warege) kwam voor 500.000 euro van FC Genoa over. De Griekse aanvaller Michael Santos speelde bij de Spaanse tweedeklasser CD Leganes.

Jess Thorup tekende bij FC Kopenhagen een contract tot midden 2024. Hij was eerder trainer bij Esbjerg, Denemarken U20 en U21 en FC Midtjylland.

Thorup kon het goed vinden met de fans van KAA Gent
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Maehle toont begrip voor vertrek Thorup

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....