Wat is er van Jess Thorup?

16-02 18:15

Wat is er van Jess Thorup?

2020 was een bewogen jaar voor Jess Thoup. Ivan De Witte en Michel Louwagie zagen na twee speeldagen hun kans om Jess Thorup op straat te zetten. De Deense trainer was de koning te rijk toen KRC Genk op zijn deur klopte. Maar na 38 dagen stapte hij zelf op. Een avontuur bij FC Kopenhagen liet hij niet links liggen. Wat is zijn status drie maanden later?

Jess Thorup leed in zijn eerste wedstrijd als trainer FC Kopenhagen een 4-0 nederlaag bij FC Midtjylland, waar Brian Priske – ex-RC Genk en Club Brugge – coach is. Zijn nieuwe werkgever zakte naar de negende plaats, in een competitie met ploegen.

Het gaat ondertussen stukken beter met de Deense recordhouder. FC Kopenhagen knokte zich met een 19 op 24 naar de vierde plaats in de Superligen.

Koploper Bröndby telt 34 punten, Midtjylland heeft er 33. Aarhus GF en FC Kopenhagen sprokkelden 29 punten in 16 wedstrijden. De top zes plaatsen zich voor de kampioenschapsronde.

Thorup zit in de lift met FC Kopenhagen
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Zes overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen. Jess Thorup leidde FC Kopenhagen ook in twee bekermatchen: een 1-2 zege bij Avarta en een 6-7 nederlaag tegen Midtjylland. Hij hoort nog tot midden 2024 aan Anderlecht toe.

De 50-jarige Jess Thorup zit bij zijn huidige club aan een gemiddelde van 2,0 punten per match. Bij KRC Genk was dat 2,2 en bij KAA Gent 1,68.

Bundu van Anderlecht

In de wintermercato nam FC Kopenhagen Mustapha Bundu op huurbasis van Anderlecht over. De flankspeler uit Sierra Leone lukte in drie wedstrijden (75% speelminuten) twee assists.

Bundu is geen nieuwkomer in de Deense Superligen. Hij trok in de zomer van 2016 een shirt van Aarhus GF aan en belandde vier jaar bij Anderlecht voor 2,8 miljoen euro.

Lukas Lerager (ex-Zulte Warege) kwam voor 500.000 euro van FC Genoa over. De Griekse aanvaller Michael Santos speelde bij de Spaanse tweedeklasser CD Leganes.

Jess Thorup tekende bij FC Kopenhagen een contract tot midden 2024. Hij was eerder trainer bij Esbjerg, Denemarken U20 en U21 en FC Midtjylland.

Thorup kon het goed vinden met de fans van KAA Gent
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Maehle toont begrip voor vertrek Thorup

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...