Wat is er van Jess Thorup?

16-02 18:15

Wat is er van Jess Thorup?

2020 was een bewogen jaar voor Jess Thoup. Ivan De Witte en Michel Louwagie zagen na twee speeldagen hun kans om Jess Thorup op straat te zetten. De Deense trainer was de koning te rijk toen KRC Genk op zijn deur klopte. Maar na 38 dagen stapte hij zelf op. Een avontuur bij FC Kopenhagen liet hij niet links liggen. Wat is zijn status drie maanden later?

Jess Thorup leed in zijn eerste wedstrijd als trainer FC Kopenhagen een 4-0 nederlaag bij FC Midtjylland, waar Brian Priske – ex-RC Genk en Club Brugge – coach is. Zijn nieuwe werkgever zakte naar de negende plaats, in een competitie met ploegen.

Het gaat ondertussen stukken beter met de Deense recordhouder. FC Kopenhagen knokte zich met een 19 op 24 naar de vierde plaats in de Superligen.

Koploper Bröndby telt 34 punten, Midtjylland heeft er 33. Aarhus GF en FC Kopenhagen sprokkelden 29 punten in 16 wedstrijden. De top zes plaatsen zich voor de kampioenschapsronde.

Thorup zit in de lift met FC Kopenhagen
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Zes overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen. Jess Thorup leidde FC Kopenhagen ook in twee bekermatchen: een 1-2 zege bij Avarta en een 6-7 nederlaag tegen Midtjylland. Hij hoort nog tot midden 2024 aan Anderlecht toe.

De 50-jarige Jess Thorup zit bij zijn huidige club aan een gemiddelde van 2,0 punten per match. Bij KRC Genk was dat 2,2 en bij KAA Gent 1,68.

Bundu van Anderlecht

In de wintermercato nam FC Kopenhagen Mustapha Bundu op huurbasis van Anderlecht over. De flankspeler uit Sierra Leone lukte in drie wedstrijden (75% speelminuten) twee assists.

Bundu is geen nieuwkomer in de Deense Superligen. Hij trok in de zomer van 2016 een shirt van Aarhus GF aan en belandde vier jaar bij Anderlecht voor 2,8 miljoen euro.

Lukas Lerager (ex-Zulte Warege) kwam voor 500.000 euro van FC Genoa over. De Griekse aanvaller Michael Santos speelde bij de Spaanse tweedeklasser CD Leganes.

Jess Thorup tekende bij FC Kopenhagen een contract tot midden 2024. Hij was eerder trainer bij Esbjerg, Denemarken U20 en U21 en FC Midtjylland.

Thorup kon het goed vinden met de fans van KAA Gent
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Maehle toont begrip voor vertrek Thorup

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...