Joachim Löw houdt weinig rekening met de Rode Duivels

25-12 07:55

Joachim Löw houdt weinig rekening met de Rode Duivels

Binnen enkele maanden gaat de bal aan het rollen op het EK 2020. De Rode Duivels staan al lange tijd bovenaan in de FIFA-ranking en gooiden geen punten te grabbel in de EK-voorronde. Daar horen hoge verwachtingen bij. Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, schuift echter anderen landen naar voor als favorieten.

Löw ziet Duitsland niet als één van de topfavorieten voor het EK van volgend jaar. Meerdere landen zouden een stap verder staan in hun ontwikkeling. “De ontwikkeling – van zowel de individuele spelers als het team – is nog niet voltooid. Daar hebben we nog meer tijd voor nodig. Bij een tornooi hangt het ook af van hoe spelers groeien, de energie, het geluk tijdens een wedstrijd en of er blessures zijn”, stelt Joachim Löw op de website van de Duitse voetbalbond.

“We zullen ons goed voorbereiden, willen aantrekkelijk voetbal spelen en natuurlijk de groepsfase overleven. Men moet echter niet vergeten dat er teams zijn die langer samenspelen en derhalve een stapje verder zijn, zoals Frankrijk, Nederland, Engeland en Italië.”

De bondscoach realiseert zich wel dat het verwachtingspatroon in Duitsland hoge toppen zal scheren. “Maar dat is in alle grote voetballanden zo, zij willen de titel ook winnen. Ons doel is om er het maximale uit te halen, maar we moeten realistisch zijn. Ons team moet zich nog verder ontwikkelen.”

“We hebben, ook door tegenslagen, een paar stappen teruggezet ten opzichte van het team dat in 2014 klaar was voor de titel. Ik geloof dat dit team een zeer goede basis heeft met veel kwaliteit en in de toekomst kan meestrijden om een titel. Op het EK van volgend jaar zullen we echter nog niet een van de favorieten zijn.”

Duitsland is op het EK 2020 ingedeeld in een ‘poule des doods’ met Portugal, Frankrijk en nog een land dat zich via de play-offs moet plaatsen.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...