Job Ronny Deila toch in gevaar?

24-10-2023 10:59

Job Ronny Deila toch in gevaar?

De slechtste start in veertig jaar. Ronny Deila lijkt de motor niet vlot aan het draaien te krijgen bij Club Brugge. Vorig seizoen voerden Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert echter drie trainerswissels door. Deila zou daardoor wat steviger in het zadel zitten. Of toch niet?

Club Brugge is naar de zevende plaats gezakt. De achterstand begint op te lopen. Union telt negen punten meer. “Het is alarmfase rood, zowel voor Club Brugge als voor Ronny Deila”, stelde Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Want de komende twee weken kan Club Brugge nog heel lelijk vallen in de competitie tegen Antwerp, dat ook een beetje in een moeilijke periode zit, maar vooral tegen Union, donderdag Europees tegen Lugano en in de Beker op het Kiel tegen Beerschot, dat in 1B best wel goed bezig is.”

“Wat ben je met een peperdure Porsche als nooit verder schakelt dan de derde versnelling”, merkten ze bij De Zondag op. Woorden die wel op het bord van de trainer komen. Hij moet die dure spelers beter laten presteren.

Een nieuwe trainerswissel zou gezichtverlies opleveren voor de clubleiding. Ze kochten Ronny Deila weg bij Standard en schotelden de Noorse trainer een contract tot midden 2026 voor.

Bij een ontslag van Ronny Deila zou Club Brugge al toe zijn aan de vijfde trainer in vijf jaar. Dat kan je moeilijk goed beleid noemen.

De clubleiding is er zich goed van bewust dat een kwaliteitsinjectie zich opdringt. Voorzitter Bart Verhaeghe gaf bij een zitting van de Club Brugge Foundation aan dat er in de wintermercato minstens één speler bij zal komen. Waarbij de nadruk op de verdediging ligt.

Als de resultaten de komende dagen en weken echter blijven tegenvallen, zal de clubleiding toch bij de trainer uitkomen. Dat was vorig seizoen zo en zou nu niet anders zijn.

LEES OOK: Verhaeghe kondigt transfer(s) bij Club Brugge aan

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...