Jonathan David haalt zwaar uit naar AA Gent

18-07 08:48

Jonathan David haalt zwaar uit naar AA Gent

Hij had een voorkeur voor de Bundesliga, na een goed gesprek met Lille OSC is Jonathan David klaar voor een avontuur in de Ligue 1 en de Champions League. AA Gent klampt zich echter vast aan een vraagprijs van 35 miljoen euro. De Canadese spits klopt op tafel.

1 doelpunt elke 117 minuten in de Jupiler Pro League, dan loop je in de kijker. Bij Lille OSC zien ze in Jonathan David de geknipte opvolger voor Victor Osimhen, die eerstdaags een contract tekent bij Napoli.

Maar AA Gent speelt het spel hard. “Waarom doen ze zo moeilijk? Dat getuigt van weinig respect”, gromt David in een interview met de Franse sportkrant L’Equipe. “Ik wil naar Lille OSC, hun project is fantastisch. Voor mij is het duidelijk: ik moet volgend seizoen in de Ligue 1 spelen.”

De Rijselse club bood 25 miljoen euro plus bonussen. AA Gent gaat voor 30 à 35 miljoen euro, afhankelijk van de mogelijke extra’s.

“Weinig respect”

Jonathan David staat op 30 goals in 60 wedstrijden in de hoogste klasse. Slechts drie spelers wisten dat aantal doelpunten te halen voor hun 21ste verjaardag: Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Aleksandar Mitrovic.

“De onderhandelingen lopen moeizaam”, zucht de 20-jarige goalgetter. “Ze willen me alleen laten gaan voor die onrealistische prijs. Zeker in deze coronatijden is dat niet realistisch. Aanvankelijk vertelden ze mij dat ze een transfer niet zouden blokkeren. Maar nu vertraagt alles, alsof ze wachten op een beter bod. Ik weet niet waar dit plots vandaan komt?”

“Eerlijk gezegd vind ik dat van weinig respect getuigen. Ik kwam gratis aan in Gent en gaf alles voor de club. Nu komt Lille met een respectabel bod, dus ik snap echt niet waarom de club zo moeilijk doet.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...