Jürgen Klopp maakt zich zorgen

23-07 08:55

Jürgen Klopp maakt zich zorgen

De bal rolt terug. Een deel van de voetballers zochten exotische oorden op, om de batterijen terug op te laden. Voor andere spelers zat er slechts een korte vakantie in. Jürgen Klopp luidt de alarmbel.

De Duitse trainer liet vorige week weten dat hij blij is dat ‘het seizoen van dertien maanden’ van Sadio Mané eindelijk afgelopen was. De aanvaller speelde afgelopen vrijdag nog de finale van het toernooi om de Afrika Cup, terwijl ze bij Liverpool al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen waren begonnen.

Mohamed Salah nam eveneens deel aan de Afrika Cup in Egypte en is nog op vakantie. Idem dito met de Copa America-winnaars Alisson en Roberto Firmino. Die spelers moeten op vrijdag 9 augustus wel klaar staan. Dan speelt Liverpool in de Premier League tegen Norwich City. Eigenlijk moeten ze al op 4 augustus op scherp staan, voor de clash met Manchester City in de strijd om de Community Shield.

“Het zal wel een klaagzang lijken, maar de situatie is zoals hij is. Op lange termijn is dit niet acceptabel”, geeft de trainer van Divock Origi en Simon Mignolet aan.

Liverpool, dat overigens een deel van de voorbereiding om hoofdzakelijk commerciële redenen in de Verenigde Staten afwerkt, speelt dit kalenderjaar om de Europese Super Cup en het WK voor clubteams, naast de Premier League, de Carabao Cup, de FA Cup en de Champions League. “Nu, hier, is het geen probleem. Iedereen is hier, behalve die drie jongens voorin en Alisson. Maar het is niet zo dat je na drie dagen alweer kan zeggen: ‘Hey, kom op, laten we weer gaan rennen!’. Ze hebben een drukke zomer achter de rug”, benadrukt de Duitse oefenmeester. “Dat moet in de toekomst veranderen. Dat moet veranderd worden. Zo kan het niet langer, kom op. Er moeten breaks komen. Geef ze die vrije tijd. Durf dat uit te spreken. Beschouw niet elke wedstrijd alsof het de laatste van een decennium is. De Premier League is de competitie die het vroegste start. Huh? Waar is de tijd om te trainen? Kom op!”, verzuchtte Klopp. “Alsof niemand zich een week zonder voetbal kan voorstellen. Elke keer maar wedstrijden. De druk is groot, we moeten dit stoppen. Als er meer rustperiodes zijn, zullen de prestaties beter worden. Dan kun je ook op lange termijn van deze jongens genieten.”

LEES MEER OVER:

Jürgen Klopp

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...