Juventus met enkele opvallende afwezigen in de Champions League!

03-09 20:46

Juventus met enkele opvallende afwezigen in de Champions League!

Geen Giorgio Chiellini in de 22-koppige selectie van Maurizio Sarri voor de Champions League. De ervaren verdediger ligt nog een tijd in de lappenmand. De niet-selectie van Emre Can en Mario Mandzukic is wel opmerkelijk.

In de eerste twee duels van het Serie A-seizoen zaten Emre Can en Mandzukic op de bank. De Duitser deed zaterdag nog wel een halfuur mee in de wedstrijd tegen Napoli (4-3 zege), als vervanger van landgenoot Sami Khedira. Vorig seizoen was Emre Can in zijn debuutjaar, nadat hij overkwam van Liverpool, goed voor 29 optredens in de Serie A, Mandzukic, die in beide Serie A-wedstrijden negentig minuten op de bank zat, kwam vorig seizoen tot 25 duels in de competitie.

Voor de Kroaat lijkt geen plek meer, zeker na de wederopstanding van Gonzalo Higuaín. De Argentijn, teruggekeerd van een verhuurperiode bij Chelsea, kreeg tegen zowel Parma (0-1 zege) als Napoli de voorkeur in de spits; in het duel met zijn oude club maakte hij een fraai doelpunt. Juventus heeft behalve Higuaín geen pure spits in de Champions League-selectie, al kan Cristiano Ronaldo wel op die plek uit de voeten.

Chiellini scheurde vrijdag tijdens de training de voorste kruisband van zijn rechterknie. Juventus meldt dinsdagavond in een statement dat de routinier een succesvolle operatie heeft ondergaan. De verwachte herstelduur bedraagt zes maanden, zo maakt de club bekend. Chiellini werd tegen Napoli vervangen door Matthijs de Ligt, maar Juventus heeft ook Merih Demiral achter de hand als optie.

De spelerslijst kan worden aangepast als Juventus de groepsfase van de Champions League overleeft. La Vecchia Signora, vorig seizoen in de kwartfinale geëlimineerd door Ajax, is ingedeeld in Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en Lokomotiv Moskou. Juventus begint op woensdag 18 september met een uitwedstrijd in Madrid en sluit op woensdag 11 december af in Leverkusen.

De CL-lijst: 1 Szczesny 2 De Sciglio 4 De Ligt 5 Pjanic 6 Khedira 7 Ronaldo 8 Ramsey 10 Dybala 11 Douglas Costa 12 Alex Sandro 13 Danilo 14 Matuidi 16 Cuadrado 19 Bonucci 21 Higuain 24 Rugani 25 Rabiot 28 Demiral 30 Bentancur 31 Pinsoglio 33 Bernardeschi 77 Buffon

LEES MEER OVER:

Juventus

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...