KAA Gent beter gewapend voor Play-off 1?

11-03 17:56

KAA Gent beter gewapend voor Play-off 1?

Op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League zal beslist worden welke ploeg als laatste de top zes vervolledigt. STVV neemt het thuis op tegen KAA Gent in een rechtstreeks duel voor die gouden Play-off 1 plaats. De meningen in VISTA! waren verdeeld over wie het al dan niet gaat halen.

In de reguliere competitie heeft STVV nog maar één thuisnederlaag geleden, tegen aartsrivaal KRC Genk. Het werd toen 2-3 voor de Genkies. De Buffalo’s gingen er dit seizoen ook wel overtuigend winnen met 1-3 in de kwartfinale van de Beker van België. Wim De Coninck verwacht dat AA Gent erop en erover gaat.

“Als je moet strijden voor die zesde plek is het de hemel of de hel. Voor beide ploegen is die positie levensbelangrijk, maar als Gent het wordt krijg je een ploeg die in staat is om iets te verrichten in Play-off 1. Ik denk dat de Gentenaren beter gewapend zijn om te strijden voor een mogelijke Europese plaats dan STVV”, geeft de journalist zijn mening.

Hemel of hel

“Die kennen de laatste weken een klein beetje een terugval. Alle respect voor coach Marc Brys. Hij doet het zonder Roman Bezus, Takehiro Tomiyasu die lang weg was naar de Asian Cup en Daichi Kamada die lange tijd niet meer tot scoren kwam. Hij heeft schitterend werk geleverd en de Truienaars verdienen het evengoed als AA Gent, alleen moet er iemand zevende eindigen.”

Stefan Keygnaert weet het zo nog niet. “Er zijn er weinig die gaan winnen op Stayen. RSC Anderlecht heeft er verloren, Club Brugge gelijkgespeeld en KRC Genk is er zéér moeizaam gaan winnen. In de kwartfinale van de beker heeft AA Gent er gewonnen, ja. Ik durf niet te zeggen dat de Buffalo’s het gaan halen.

KAA Gent staat momenteel op de zesde plaats met 47 punten, evenveel als STVV. Maar omdat de Buffalo’s veertien matchen hebben gewonnen en de Kanaries slechts twaalf, staan zij een plaatsje hoger. De Truienaars kunnen zich enkel plaatsen voor Play-off 1 indien zij op de slotspeeldag in eigen huis winnen tegen La Gantoise. Zondag 17 maart vindt de beslissende match plaats in Stayen.

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...