Kaya ziet 8 topclubs in België: “Daar hoort ook STVV bij”

06-10-2023 14:18

Kaya ziet 8 topclubs in België: “Daar hoort ook STVV bij”

Met goed voetbal en een flinke portie jong geweld staat STVV op de zevende plaats. Een punt pakken bij AA Gent, Racing Genk en Club Brugge, dat mag gezien worden. Zondag krijgen ze koploper Union op bezoek. Fatih Kaya is klaar voor die strijd.

De 23-jarige spits belandde vorig seizoen bij STVV op aangeven van Bernd Hollerbach. Thorsten Fink liet Fatih Kaya aan het seizoen beginnen als spits en is zeer te spreken over zijn inzet. Negentig minuten heen en weer draven, de duels niet schuwen, de bal bijhouden en het team tijd geven om op te schuiven, dat doet Kaya goed.

De kers op de taart ontbreekt echter. Nul goals na negen matchen. Als spits word je daarover aangesproken. “Winnen als team is belangrijker dan zelf te scoren”, gooit Fatih Kaya de bal terug. “Ik blijf voluit in functie van de ploeg spelen. Dat doelpunt komt wel. Het maakt voor mij niet uit wie scoort.”

Goed niveau

Thorsten Fink neemt de Duitse aanvaller met Turkse roots graag in bescherming. De ervaren coach kijkt naar het team. “In ons systeem heb ik een werkkrachtige spits nodig, anders kunnen we ons gameplan niet volgen”, zei hij recent.

Het klassement geeft Fink gelijk. Met 13 op 27 staat STVV op de zevende plaats. Ze verdienden bovendien enkele punten meer.

Zondag zakt Union naar Haspengouw af. Donderdag in Anfield, zondag op Stayen. Fatih Kaya hoopt de koploper onderuit te kunnen halen. “Of Union de beste ploeg is, valt moeilijk te zeggen. Dit seizoen zijn er acht tot negen topploegen. Teams die elkaar waard zijn. De vorm van de dag is dan belangrijk. Union doet het alvast heel goed. Een sterke ploeg.”

“Of STVV bij dat achttal topclubs zit? Ja. We hebben in die negen matchen laten zien dat we een goed niveau halen. Maar wij kijken niet naar het klassement. We leven van match tot match.” (DC)

LEES OOK: STVV trekt opnieuw naar Duitsland

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

Geen vlammende lichtshow in het stadion, STVV pakte het anders aan bij de viering van...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...