Kevin De Bruyne wint FA Cup

03-06-2023 17:55

Kevin De Bruyne wint FA Cup

Als Manchester City volgende week de finale van de Champions League tegen Internazionale wint, pakken ze dit seizoen drie prijzen. Na de landstitel hebben ze alvast ook de FA Cup beet. Tegen aartsrivaal Manchester United werd het 2-1. Aanvoerder Ilkay Gündoğan was de uitblinker, Kevin De Bruyne lukte een assist.

The Citizens namen een flitsende start. Via Stefan Ortega en Kevin De Bruyne kwam de bal bij Ilkay Gündoğan, die al na twaalf seconden raak trof. Andrea De Gea had geen verhaal tegen zijn volley. Het snelste doelpunt in een finale van de FA Cup ooit!

Manchester City probeerde vervolgens door te drukken en kreeg via onder meer Erling Haaland enkele kansen op de 2-0, maar Manchester United hield de schade beperkt. Dat was ook het enige wat de ploeg van Ten Hag deed: tegenhouden. Aanvallend was de ploeg van Ten Hag namelijk onmachtig. Met wat geluk kwam Manchester United na een halfuur toch op 1-1. De bal werd na een handsbal van Jack Grealish op de stip gelegd, waarna Bruno Fernandes vanaf elf meter raak schoot.

De gelijkmaker veranderde het spelbeeld niet. Slechts enkele minuten na rust kwam Manchester City voor de tweede keer op voorsprong. Opnieuw was het Gündogan die met een volley De Gea verraste. Het lukte Manchester United vervolgens niet om weer terug te komen van een achterstand. Ten Hag probeerde met het inbrengen van Alejandro Garnacho en Wout Weghorst het tij nog te keren, maar Manchester United maakte eigenlijk op geen moment aanspraak op de gelijkmaker.

Zo eindigt het debuutseizoen van Ten Hag in Engeland mineur. De Nederlandse trainer kan desalniettemin terugkijken op een geslaagd jaar, waarin de League Cup werd gewonnen en een ticket voor de Champions League werd veroverd. Het seizoen van Manchester City is nog niet voorbij. De kampioen van Engeland speelt volgende week zaterdag de finale van de Champions League tegen Internazionale.

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...