Kiest Tedesco voor Deman?

23-03-2024 11:26

Kiest Tedesco voor Deman?

Centraal op het middenveld en in de aanval is het vaak drummen voor een plaats in de elf. De linksbackpositie is onderbezet bij de Rode Duivels. In een vorige interland testte de bondscoach zelfs Alexis Saelemaekers op die positie. De tijd lijkt aangebroken om Olivier Deman te brengen als doublure van Arthur Theate.

Olivier Deman kreeg op 20 juni 2023 twee speelminuten tegen Estland. Bij de volgende vier interlands zat hij in de dug-out. Op 15 november mocht hij 78 minuten meestrijden tegen Servië. Tegen Azerbeidzjan zat er geen invalbeurt in.

Frank Buyse, senior writer bij Krant van West-Vlaanderen, vindt dat Olivier Deman speelkansen moet krijgen tegen Ierland en/of Engeland. “Indien de bondscoach het echt meent met de integratie van jongeren en Demans ‘perfecte profiel van linkerback’: mogen we dat ook eens komende dagen zién, meneer Tedesco?”

Werder Bremen nam de 23-jarige Olivier Deman voor zo’n 4 miljoen euro over van Cercle Brugge. De Antwerpenaar nam er een goede start. Sinds februari komt hij wat minder aan spelen toe. Deman komt aan 56 procent van de speelminuten. In 21 Bundesligaduels lukte hij een doelpunt en een assist.

“Mijn positie bij Werder Bremen en bij de Rode Duivels is redelijk gelijkaardig”, vertelde hij woensdag op de persconferentie. “In de opbouw sta ik zuiver linksachter. Ik balbezit kan ik iets meer meegaan en sta ik hoger op het veld.”

“In het algemeen is dat een positie die altijd wat onderbezet is. Linksvoetig zijn, is altijd wel een voordeel, denk ik.” Hij hoopt een nieuwe kans te krijgen bij de Rode Duivels. “Ik weet niet wat de coach van plan is. Maar ik hoop het natuurlijk”, aldus Deman. “Niemand is al zeker van zijn plek voor het EK. Het is nog een tijdje, er zijn nog veel matchen. Je weet nooit met blessures.”

LEES OOK: Andere eerste keeper bij Rode Duivels op EK?

Nieuwsbrief

Specials

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Jelle Bataille gelooft in Rode Duivels

VIDEO: Jelle Bataille gelooft in Rode Duivels

Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland. De Rode Duivels worden niet tot de favorieten op het EK...

VIDEO: Vertrek en aankomst Rode Duivels, op weg naar EK 2024

VIDEO: Vertrek en aankomst Rode Duivels, op weg naar EK 2024

De Rode Duivels stapten in Brussels Airport op het vliegtuig naar Stuttgart. 25 spelers, van...

Kalender Jupiler Pro League 2024/2024 – team per team

Kalender Jupiler Pro League 2024/2024 – team per team

Twee weken na de EK 2024-finale gaat de bal aan het rollen in de Jupiler...