Klaagzang! Geen Mbappé of Haaland zonder Super League

22-04 13:06

Klaagzang! Geen Mbappé of Haaland zonder Super League

Buitensporige transfersommen op tafel gooien, monstercontracten aan spelers beloven, miljoenen euro’s aan makelaars geven, daarmee kan je jezelf in de nesten werken. FC Barcelona is virtueel failliet. Real Madrid kent ook financiële zorgen. Voorzitter Florentino Perez rekende zich al rijk(er) met de European Super League. Dan zouden spelers als Kylian Mbappé en/of Erling Haaland haalbaar zijn. 

Florentino Perez hangt nu aan de klaagmuur. De preses van Real Madrid tracht de andere clubs mee in het donker te stellen.

“Over het algemeen zullen er deze zomer geen grote transfers zijn”, aldus de voorzitter van de Koninklijke. “Als er geen geld stroomt van de rijke naar de arme clubs, heeft iedereen daar onder te lijden. Zonder de Super League is het onmogelijk om aankopen te doen als Mbappé en Haaland. Niet alleen voor Real Madrid, maar in het algemeen.”

Kylian Mbappé ligt nog een jaar onder contract bij Paris Saint-Germain. Er ligt een nieuw contract klaar, maar de Franse goalgetter houdt de boot af. Erling Braut Haaland kan in de zomer van 2022 voor 75 miljoen euro weg. Deze zomer zou Borussia Dortmund meer kunnen vragen.

“Als wij Mbappé deze zomer niet contracteren, dan denk ik niet dat er ook maar een supporter is die zichzelf daarom in het hoofd schiet”, stelt Florentino Perez. “Ze weten allemaal dat we onze stinkende best doen. En als dingen niet gebeuren, dan is dat omdat het onmogelijk is.”

“Onze aanval staat vol met jeugdspelers, dus we moeten wel iets doen”, aldus Perez. “We hebben een geweldige verdediging en een geweldig middenveld, maar in de voorhoede moet er iets bij.”

Nota bene: Mbappé is nog maar 22 jaar, Haaland 20. Volgens het Engelse Goal zou Mbappé zijn makelaar al de opdracht gegeven hebben om de luxueuze villa’s in Madrid in kaart te brengen.

David Alaba komt transfervrij over van Bayern München. Een investering van 80 tot 90 miljoen euro, inclusief zijn salaris en het tekengeld.

LEES OOK: Monstercontract voor Alaba bij Real Madrid

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

De bekermatch Beveren-Union leek op verlengingen af te stevenen. In de extra tijd viel er...

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

KRC Genk toonde weinig grinta. Wouter Vrancken wist dat terug in de ploeg te jagen....

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Op 26 september luidde de titel ‘Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk’. Op 6 december vallen...

Fink: “Geen millimeter kwaliteitsverlies bij AA Gent”

Fink: “Geen millimeter kwaliteitsverlies bij AA Gent”

STVV blijft met goed voetbal punten pakken. Woensdag wacht een bekerclash met AA Gent. Thorsten...