Klauss of Muleka naar STVV?

25-01 10:42

Klauss of Muleka naar STVV?

STVV verkocht Yuma Suzuki aan Kashima Antlers en kijkt uit naar een andere spits. Volgens La Dernière Heure zou STVV een aanvaller van Standard willen huren. De Rouches haalden Renaud Emond terug, zitten nu met te veel spitsen opgescheept en kennen bovendien financiële problemen.

Renaud Emond scoorde tegen Club Brugge. Joao Klauss viel in. Jackson Muleka zat niet in de wedstrijdkern. Klauss zit aan 74% van de speelminuten, Muleka slechts aan 47%.

De Braziliaan Joao Klauss hoort nog tot midden 2024 toe aan het Duitse 1899 Hoffenheim. Standard is niet van plan de aankoopoptie van 5 miljoen euro te lichten. Een vroegtijdig vertrek van Klauss is na de terugkeer van Emond – voor 200.000 euro – bespreekbaar. De 24-jarige aanvaller heeft meer speelminuten nodig om zich in de kijker te kunnen spelen.

Hoffenheim is bereid Klauss aan een andere club uit te lenen. In twintig competitieduels wist Klauss slechts twee keer te scoren. Er horen drie assists bij. De Braziliaan met Italiaans paspoort belandde in januari 2021 bij Standard en kwam in zijn eerste halve seizoen aan twee treffers in twintig duels.

Klauss of Muleka?

Klauss of Muleka bij STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Standard plukte Jackson Muleka voor 2 miljoen euro weg bij TP Mazembe. De 22-jarige Congolese aanvaller wist nog niet te overtuigen. Met vijftien doelpunten in 52 wedstrijden ben je geen goalgetter. Dit seizoen staat zijn teller op twee goals en één assist in de Jupiler Pro League.

Muleka droomt van een stap hogerop. Met zijn tegenvallende cijfers staan die clubs echter niet in de rij. Blijft Muleka bij Standard dan dreigt hij nog wat minder aan spelen toe te komen. STVV zou een tussenstap kunnen betekenen, waar hij meer kansen krijgt om zich in de kijker te spelen. De Rouches zouden bij een definitieve transfer op een bedrag van 3,5 miljoen euro rekenen.

LEES OOK: Dossier: Overzicht transfers winter 2022 België Jupiler Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...