Klopp kondigt afscheid bij Liverpool aan

26-01-2024 12:10

Klopp kondigt afscheid bij Liverpool aan

Liverpool FC moet op zoek naar een nieuwe trainer. Jürgen Klopp trekt na dit seizoen de stadionpoort achter zich dicht op Anfield. Klopp legt zijn beslissing uit. Een emotioneel verhaal.

“Ik kan begrijpen dat het op dit moment voor veel mensen een shock is, maar ik kan het uiteraard uitleggen – of in ieder geval proberen uit te leggen”, stelt Jürgen Klopp via het clubkanaal. “Ik hou van werkelijk alles van deze club, ik hou van de stad, ik hou van de supporters, ik hou van het team, ik hou van de stad. Ik hou van alles. Dat ik deze beslissing desondanks nog steeds neem, laat zien dat ik ervan overtuigd ben dat dit de beslissing is die ik moet nemen.”

De Duitse trainer acht de tijd rijp om afscheid te nemen. De energie om door te blijven gaan als hoofdtrainer zou een probleem kunnen worden. “Ik weet dat ik het werk niet steeds opnieuw, opnieuw en opnieuw kan doen”, geeft Klopp aan. “In de loop van de jaren is mijn respect voor jullie alsmaar gegroeid. Het minste wat ik dan ook kan doen is eerlijk zijn.”

Afscheid met prijzen?

Zijn trainerscarrière begon bij FSV Mainz. Borussia Dortmund haalde Jürgen Klopp in 2008 binnen. Een succesvol avontuur volgde, met een landstitel en een finaleplaats in de Champions League 2013. Twee jaar later vertrok Klopp naar Liverpool.

Hij loodste hij de Reds in het seizoen 2019/2020 naar de eerste landstitel sinds 1990. In 2018 en 2022 waren ze finalist in de Champions League, met Real Madrid als winnaar. In 2019 werd Tottenham Hotspur met 2-0 verslagen in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid. Liverpool won ook nog de UEFA Super Cup én de wereldbeker.

Liverpool greep in 2022 net naast een nieuwe kampioenenviering. Ze staan nu aan kop in de Premier League. De voorsprong op Manchester City, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld, is vijf punten. Liverpool is al zeker van een finaleplaats in de League Cup.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...