Koeman tipt Rode Duivels als favoriet voor het EK

01-12 09:36

Koeman tipt Rode Duivels als favoriet voor het EK

Joachim Löw noemde België niet bij de potentiële winnaars van het EK 2020. Ronald Koeman doet dat wel. De bondscoach van Oranje schuift  Eden Hazard en zijn ploegmaten zelfs als topfavoriet naar voor.

“We spelen drie thuiswedstrijden, dat kan wel een voordeel zijn. Oranje is een ploeg in ontwikkeling. Maar we hebben de Nations League gespeeld en ook al heel wat oefenwedstrijden tegen sterke landen als België.”

“Er is een groepje sterke landen dat elkaar weinig ontloopt, misschien horen wij daar ook wel bij”, stelde Ronald Koeman na de loting tegenover Sporza. “Alles opgeteld schat ik België het hoogst in. Zij hebben spelers die al gepokt en gemazeld zijn op een eindtoernooi, zo ver zijn wij nog niet.”

Ronald Koeman gunt het zijn goede vriend Roberto Martinez wel. Liefst in een finale tegen Nederland. “Ik gun het Roberto ook heel erg om een finale te halen, dus dat zou prachtig zijn. Maar eerst maar eens de groep zien te winnen.”

De voormalige verdediger van onder meer FC Barcelona wil niet op de feiten vooruitlopen. Het Nederlands Elftal zal sterk moet staan in de eerste ronde. Hij onderschat de tegenstanders niet.

“Vergeet niet dat Oekraïne in de kwalificatiegroep met Europees kampioen Portugal als eerste is geëindigd. Met avontuurlijker en aanvallender voetbal dan je door de jaren heen gewend bent van Oekraïne”, citeert De Telegraaf de bondscoach. “Er spelen ook een aantal genaturaliseerde Brazilianen in het team, die actief zijn bij Shakhthar Donetsk.”

“Iedereen mag roepen dat die groepsfase een makkie wordt voor ons of dat er sprake is van een droomloting; we gaan het van wedstrijd naar wedstrijd doen en vanzelfsprekend willen we alles winnen.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...