Kompany over Anderlecht: “Het hele plaatje”

17-12-2022 12:49

Kompany over Anderlecht: “Het hele plaatje”

Het gaat niet goed met RSC Anderlecht. Zowel sportief als financieel blijven er problemen opduiken. Zwaaide Vincent Kompany daarom af? 

Van de Belgische recordhouder – zijn geliefkoosde club – naar een Engelse tweedeklasser. Dat lag niet voor de hand. “Ik kom van Anderlecht, wat een heel grote naam is. Maar velen kennen het hele plaatje niet”, stelt Vincent Kompany tegenover ESPN. “We werkten er met het vijfde of zesde budget van alle teams in België, maar in de perceptie werd Anderlecht nog aanzien als een team dat de nummer één is in België. Dat is geen goede balans om te starten als coach (lacht). Dus er was veel druk.”

Waar Vincent Kompany het over ‘Trust the process’ had, opperde voorzitter Wouter Vandenhaute dat er wat meer nood was aan resultaatvoetbal. Felice Mazzu zou dat aan Anderlecht toevoegen. De resultaten vielen echter tegen en Mazzu vloog buiten. De Deen Brian Riemer moet Anderlecht nu uit de probleemhoek helpen. Ze staan pas elfde in de Jupiler Pro League.

Schulden

Kompany staat met Burnley op de eerste plaats in de Championship. Een snelle terugkeer naar de grote Premier League wenkt. Ondertussen blijft hij supporteren voor Anderlecht.

“We hadden één van de jongste kernen in Europa en we eindigden als derde in de reguliere competitie. Het seizoen daarna waren we nog steeds héél jong en eindigden we ook op de derde plaats in de reguliere competitie”, blikt Kompany terug. “We creëerden met die jonge spelers ook heel wat waarde voor de club, waardoor heel wat schulden konden worden afbetaald.”

Zo vertrok Sergio Gomez voor 13 miljoen euro naar Manchester City of een winst van 11 miljoen euro. Anderlecht zit echter nog altijd in financiële nood => LEES OOK: Twee keer crisis voor RSC Anderlecht!

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...