Kompany’s JPL-spelers doen het matig

20-09 14:28

Kompany’s JPL-spelers doen het matig

Vincent Kompany leidde RSC Anderlecht vorig seizoen naar een derde plaats en de bekerfinale. Opnieuw geen prijs dus voor paars-wit. Het bestuur was dan ook niet tevreden. Eind mei gingen Kompany en RSCA in onderling overleg uit elkaar. Een paar weken later werd hij voorgesteld bij FC Burnley. Kompany shopte in de Jupiler Pro League om zo snel mogelijk promotie naar de Premier League af te dwingen. Hoe doen de ‘Belgen’ het in The Championship bij FC Burnley.

FC Burnley deed maar liefst zestien! inkomende transfers. Vijf daarvan komen uit de Jupiler Pro LeagueSamuel Bastien werd voor amper 800 000 euro weggeplukt bij Standard. De 25-jarige middenvelder tekende een driejarig contract over het Kanaal. Na tien speeldagen zit hij aan zeven optredens, goed voor 33% van de speelminuten. Daarin was hij goed voor een doelpunt en een assist. Hij begon als basisspeler aan het seizoen maar kwam in de laatste twee wedstrijden niet van de bank.

Net als bij RSC Anderlecht is Josh Cullen een vaste waarde bij Burnley. De 26-jarige Ierse defensieve middenvelder miste nog geen minuut in The Championship. Paars-wit ving drie miljoen euro. Destijds legden de Brusselaars amper een half miljoen euro op tafel om hem weg te kapen bij West Ham.

De trein van Manuel Benson lijkt na een aanpassingsperiode vertrokken. Hij mocht de laatste twee wedstrijden starten en was afgelopen weekend trefzeker in de 2-1-overwinning tegen Bristol City. Er wordt veel verwacht van de flankaanvaller. Burnley hoestte vier miljoen euro op om hem van Antwerp FC over te nemen. Daarmee is hij -samen met Anass Zaroury- de topaankoop van de afgelopen zomermercato.

Kompany shopte ook bij Cercle Brugge

Anass Zaroury komt vooralsnog weinig in actie. Hij maakte pas eind augustus de overgang van Sporting Charleroi naar Engeland. De laatste twee wedstrijden viel hij in. Goed voor 41 speelminuten. Daarin was de 21-jarige Belgische flankspeler nog niet beslissend.

Vincent Kompany ging ook bij Cercle Brugge shoppen. De Braziliaanse wingback Vitinho kreeg telefoon van ‘The Prince’ en twijfelde niet. Hij zette zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Burnley. Na tien speeldagen zit hij aan zes basisplaatsen en 60% van de totale speeltijd. Daarin was hij goed voor een doelpunt en een assist.

Kompany op bezoek bij Standard als trainer van RSC Anderlecht
foto DC
www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Kompany: “Er brandt een vuur diep in mij”

LEES MEER OVER:

Vincent Kompany

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....