Kostic voor Moeskroen-STVV: “Ons DNA behouden”

24-01 14:47

Kostic voor Moeskroen-STVV: “Ons DNA behouden”

STVV begon aan het nieuwe jaar met een 2-0 overwinning tegen Kortrijk, met goals van Facundo Colidio en Alexandre De Bruyn. Vorig jaar verloren de Kanaries veel pluimen op verplaatsing. Weet de Sloveense trainer Milos Kostic de spelers scherper te krijgen in een ander stadion?

“Die overwinning tegen Kortrijk was heel belangrijk voor het vertrouwen, zowel bij de spelers als de staf”, vertelt de opvolger van Marc Brys. “Je zag dat we die wedstrijd ook wilden winnen. Die drie punten zorgden voor nieuwe energie en een goede sfeer. In Moeskroen moeten we er opnieuw voluit voor gaan.”

Moeskroen staat net voor STVV op de elfde plaats met 27 op 66. De Kanaries tellen een punt minder. Het doelsaldo toont een groter verschil: Moeskroen -1 en Sint-Truiden -14.

“We spelen tegen een goed georganiseerde ploeg, met heel snelle flankspelers en een goede as. Maar we zijn goed voorbereid”, geeft Milos Kostic mee. “Ik heb een elftal in mijn hoofd, de bekendmaking volgt later. Er kan nog veel gebeuren.”

“Vooruitgang boeken”

Op 30 oktober boekten de Kanaries een 0-1 zege bij KV Mechelen. Daarna volgden nederlagen op het veld van Cercle Brugge (2-1), Zulte Waregem (5-1) en Waasland-Beveren (1-0). Tussendoor werd het in de Beker van België ook nog 3-0 in Waregem. Als STVV wat hogerop wil klimmen, zullen ze het geweer van schouder moeten veranderen op verplaatsing.

“Of ik voldoende over Moeskroen weet? Ja, we hebben een uitgebreide analyse gemaakt. We weten welk voetbal we willen brengen en moeten zoveel mogelijk bij dat plan trachten te blijven”, vertelt Milos Kostic aan Voetbalbelgie.be. “Hun tactisch verhaal speelt natuurlijk ook een rol, dus moeten we de juiste balans zien te vinden. Waarbij we in eerste instantie toch ons DNA moeten behouden. Als je alles afstemt op de tegenstander kan je geen matchen winnen.”

Als STVV voldoende punten sprokkelt in Moeskroen en Oostende zit een plaats in de linkerkolom er goed in. Misschien nog wat meer. “Oostende is nog ver weg”, lacht Kostic. “We zijn nu alleen bezig met Moeskroen-STVV. Ik ben blij dat de spelers hun job doen, dat is de eerste stap. Je hoort mij niet spreken over een gelijkspel of overwinning. Vooruitgang boeken, dat is onze reward. Als je goed presteert, volgen de resultaten. Al geldt dat natuurlijk niet in elke match. Soms krijg je niet wat je verdient.”

“We zullen nergens aan de aftrap komen met de intentie de nul te houden. Ons doel is trachten te scoren en zo de punten te pakken”, besluit Kostic.

BEKIJK HIER de selectie -> STVV met dezelfde elf in Moeskroen?

foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Milos Kostic

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....