Kranten over degraderend Engeland: ‘Horrorshow’

24-09 09:29

Kranten over degraderend Engeland: ‘Horrorshow’

Engeland moest winnen tegen Italië om niet te degraderen uit de hoogste divisie in de Nations League.  Ze leden in San Siro echter een 1-0 nederlaag met een doelpunt van Giacomo Raspadori. De Engelse kranten waren vernietigend in hun oordeel over het spel van de ploeg.

De Daily Mail spreekt van een ‘horrorshow’ die de Three Lions op de mat legden. ‘De druk op Southgate wordt met het WK in aantocht alleen maar groter’, voegt het daaraan toe. De krant stipt een pijnlijke statistiek aan: Engeland heeft nu meer dan 400 minuten geen doelpunt uit open veldspel gemaakt. ‘En dit was nog een ondermaats Italië’, vervolgt het fijntjes, ‘dat niet te vergeten niet eens naar Qatar gaat.’

Verderop in dezelfde krant komt oud-spits Chris Sutton aan het woord. Ook hij laat geen spaan heel van de prestatie van gisteravond: ‘Het is ongelofelijk dat deze twee teams nog maar een jaar geleden de twee beste ploegen van het continent zouden moeten zijn geweest, toen ze tegen elkaar stonden in de EK-finale’, zegt Sutton.

Ook de Daily Mirror heeft geen goed woord over voor het elftal. De krant spreekt van een ‘vernederende degradatie’. De krant signaleert dat er twee maanden voor het WK ‘meer vragen dan antwoorden’ bestaan bij het elftal van Southgate. Zo zet het vraagtekens bij de positie van Bukayo Saka, de rechtsbuiten van Arsenal die zichzelf tegen de Italianen terugvond op de linksbackpositie. ‘Als Southgate hem in Qatar niet als wingback wil gebruiken dan was het veel beter geweest om Ben Chilwell daar op te stellen’, vindt de Mirror. Het vertrouwen dat Southgate in Harry Maguire houdt kan ook geen goedkeuring wegdragen: ‘Het is overduidelijk dat de bekritiseerde centrale verdediger niet in de buurt van dit Engeland zou mogen zijn als er over twee maanden wordt afgetrapt in Qatar’, klinkt het.

The Guardian is wat ingetogener, het spreekt van ‘een sombere nederlaag’. De krant kijkt terug naar de nederlaag die Engeland in juni leed tegen Hongarije (0-4), toen bondscoach Southgate na afloop op een striemend fluitconcert van de eigen supporters werd getrakteerd. ‘Na die nederlaag was Southgate wanhopig op zoek naar een mood-changer, maar de wedstrijd tegen Italië leverde alleen maar meer frustratie, meer doodlopende wegen en meer gebrek aan creatieve inspiratie op.

LEES MEER OVER:

Engeland

Nations League

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...