Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

14-06-2024 15:43

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit niet met de Rode Duivels in Duitsland, wel met zijn vrouw Mishel Gerzig, familie en vrienden op vakantie. Een derde feit: Koen Casteels staat nu onder de lat.

Het moet, met 357 wedstrijden bij een Duitse club achter je naam, meer dan vervelend zijn om meer vragen te krijgen over Thibaut Courtois dan over je eigen carrière. Links en rechts kon je lezen dat Koen Casteels dat een beetje zelf zoekt, door nors te antwoorden op vragen over Courtois & Casteels.

7 wedstrijden bij Werder Bremen, 43 matchen bij TSG 1866 Hoffenheim en 275 bij VfL Wolfsburg, wat toch geen kleine club in Duitsland is. Koen Casteels wordt al jaren bij de betere keepers in de Bundesliga gerekend.

“Ik heb niets meer te bewijzen”, reageerde Koen Casteels op een persbabbel. Meerdere media voegen er nog aan toe dat hij geïrriteerd was. Mag het even?

Het kon over zijn prestaties in Duitsland gaan. Zes clean sheets in tien interlands, dat kon ook benadrukt worden. Dat hij trouw op post was als tweede of derde keeper bij de Rode Duivels – Casteels had ook voor een selectie kunnen bedanken – kon ook aan bod komen.

Maandag begint het EK 2024 voor de Rode Duivels. België-Slowakije in Frankfurt. Als hij sterk presteert zal hij ‘een waardige vervanger van Thibaut Courtois’ genoemd worden. Bij een foute interventie zullen velen wijzen naar die andere Belgische doelman. Een topkeeper, die ook wel eens een foutje maakt(e).

Het mag over de jongens op het veld gaan. Elke speler heeft zijn kwaliteiten en gebreken. Wie om de haverklap blijft verwijzen naar Courtois als het over Casteels gaat, kan er misschien ook nog Jean-Marie Pfaff of Michel Preud’homme bijhalen. Eric Gerets als het over Timothy Castagne gaat, Vincent Kompany bij Zeno Debast, Eden Hazard bij Jérémy Doku. Misschien is het ook noodzakelijk om Kevin De Bruyne te overladen met vragen over Wilfried Van Moer of Paul Van Himst?

Koen Casteels kwam bij Racing Genk voor Thibaut Courtois. Een blessure speelde voor stoorzender. Hij trok op jonge leeftijd de grens over en bouwde er een stevige reputatie op. Dat verdient meer dan populaire vragen over die andere keeper, die in januari 2023 aangaf niet beschikbaar te zijn voor het EK.

Geef er maar een lap op Koen Casteels. Doe gewoon je ding. Je hoeft niets extra te bewijzen. Hopelijk krijg je die eerlijke kans. Thibaut Courtois is Thibaut Courtois, Koen Casteels is Koen Casteels. (DC)

Koen Casteels
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK:

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...