KV Mechelen daagt KBVB voor de rechtbank

04-05 17:11

KV Mechelen daagt KBVB voor de rechtbank

Het Bondsparket vordert een degradatie, puntenaftrek en financiële boete voor KV Mechelen. De kersverse bekerwinnaar trapt de bal terug. KV Mechelen start een kort geding bij de burgerlijke rechtbank: “We hebben ernstige bezwaren tegen de manier waarop de KBVB de tuchtvervolging voert”.

Een dag voor de bekerfinale kwam de Geschillencommissie Hoger Beroep samen om een tijdslijn mee te delen. Bij KV Mechelen vrezen ze zich onvoldoende te kunnen verdedigen, om hun onschuld aan te kunnen tonen. Daarom heeft KVM een procedure in kort geding voor de burgerlijke rechtbank opgestart.

“KV Mechelen heeft moeten vaststellen dat zij vervolgd wordt door de bondsinstanties op basis van een onvolledig en niet-objectief dossier, waar geen onderzoek is gebeurd naar de rol van de club zelf. “

“KV Mechelen heeft ernstige bezwaren tegen de wijze waarop de instanties van de KBVB de tuchtvervolging voeren. KVM heeft haar argumenten al op 30 april voorgelegd op de zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep, maar heeft intussen moeten vaststellen dat de instanties van de KBVB deze argumenten integraal naast zich neer hebben gelegd en in de plaats daarvan KV Mechelen opgelegd hebben om zich binnen totaal onredelijke termijnen en zonder toegang tot het strafdossier te verdedigen. Dit is niet ernstig. De club zal erover waken dat alle procedures correct, transparant en met respect voor de rechten van verdediging van alle partijen gevoerd kunnen worden.”

“Enkel en alleen om te verzekeren dat de tuchtvervolging door de KBVB op een correcte en transparante wijze kan gebeuren, op basis van een volledig dossier en met eerbied voor de rechten van verdediging van alle partijen. Deze procedure zal haar beloop kennen in de komende dagen en KV Mechelen heeft alle vertrouwen dat de rechtstaat zal zegevieren.”

KV Mechelen benadrukt nogmaals ten stelligste dat de club nooit heeft meegewerkt aan pogingen tot competitievervalsing of andere illegale praktijken en wil zich dan ook op een ordentelijke manier kunnen verdedigen. De club wenst verder de sereniteit in dit dossier te bewaren en heeft vertrouwen in een goede afloop van alle lopende procedures.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...