“Kwaliteiten Anderlecht te hoog ingeschat”

14-12 10:21

De kern afslanken en versterken, binnen drie jaar voor de titel gaan, bezig aan een overgangsjaar, leergeld betalen. Zo kan je de open brief van de beleidsmakers bij RSC Anderlecht samenvatten. Een heel andere toonaard dan de grootspraak die er bij de terugkeer van Vincent Kompany klonk.

In die open brief staat, tussen de regels, dat het goed mogelijk is dat Anderlecht deze keer Play-off 1 niet zou halen, waar ze vorig seizoen pas op het nippertje nog in slaagden. Was het streven niet voluit voor de titel gaan? Kompany beloofde het beste voetbal.

“Naar de supporters toe is het goed dat je ze niet wijsmaakt dat Anderlecht nog altijd mee kan doen voor de titel”, stelt doelman Frank Boeckx bij PlaySports. “Ze laten ook zien dat er een stappenplan is, waar ze zich hopelijk – ik denk het wel – aan kunnen houden. Natuurlijk is het wel jammer dat je de verwachtingen die je voor het seizoen had niet kan inlossen. Misschien probeert men nu in te zien dat we niet staan waar we willen staan. Dat men voor het seizoen de kwaliteiten misschien iets te hoog ingeschat heeft, met de jeugdigheid van de groep. We zitten natuurlijk ook met een aantal blessures die kunnen tellen.”

Anderlecht had die open brief in de winterstop naar buiten kunnen brengen. Dat gebeurt net voor de duels tegen Standard, Club Brugge, Racing Genk en Antwerp. Een loodzwaar programma. Critici stellen dat de clubleiding zich nog snel wil indekken, om zo de supporters rustig te kunnen houden.

“Die wedstrijden moeten nog altijd gespeeld worden”, merkt Boeckx op. “Je kan niet vooraf zeggen dat ze al verloren zijn. We maken een goede kans. Ik denk niet dat we schrik moeten hebben van al die ploegen.”

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Jelle Bataille gelooft in Rode Duivels

VIDEO: Jelle Bataille gelooft in Rode Duivels

Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland. De Rode Duivels worden niet tot de favorieten op het EK...

VIDEO: Vertrek en aankomst Rode Duivels, op weg naar EK 2024

VIDEO: Vertrek en aankomst Rode Duivels, op weg naar EK 2024

De Rode Duivels stapten in Brussels Airport op het vliegtuig naar Stuttgart. 25 spelers, van...

Kalender Jupiler Pro League 2024/2024 – team per team

Kalender Jupiler Pro League 2024/2024 – team per team

Twee weken na de EK 2024-finale gaat de bal aan het rollen in de Jupiler...