Leegloop dreigt bij Juventus

23-05-2023 22:01

Leegloop dreigt bij Juventus

Juventus speelt tien punten kwijt vanwege gesjoemel met de boekhouding. De Oude Dame kan zo naar een ticket voor de Champions League fluiten. Dat heeft verstrekkende gevolgen.

Er stromen volgend seizoen geen tientallen miljoenen euro’s via de Champions League binnen. Er vallen ook andere inkomsten weg. Volgens La Gazzetta della Sport stevent Juventus op een tekort van zo’n 50 miljoen euro af. De huidige nummer zeven in de Serie A moet de broeksriem aantrekken.

Meerdere grootverdieners mogen naar een andere club uitkijken. Bij een goed bod zijn Federico Chiesa en Dusan Vlahovic te koop. Chelsea en Manchester United zouden Vlahovic naar de Premier League willen halen. De Servische spits kan ook naar Bayern München.

Angel Di Maria verdient 6 miljoen euro per jaar. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Juan Cuadrado kan langer blijven als hij instemt met een salarisverlaging. De Colombiaan vangt dit seizoen nog 5 miljoen euro. Wojciech Szczesny, Daniele Rugani en Moise Kean mogen ook weg. Alex Sandro behoort met 6 miljoen euro ook tot de grootverdieners. Hij mag eveneens naar een andere club uitkijken.

10 miljoen salaris per jaar

Juventus wil graag verder met Adrien Rabiot. Zonder Champions League-voetbal wordt dat moeilijk. De Fransman is na dit seizoen transfervrij en staat op de verlanglijst van enkele Engelse clubs.

Paul Pogba is de duurste vogel bij Juventus. De centrale middenvelder speelde weinig. Daar horen privéproblemen en blessureleed bij. Juventus zal meewerken aan een transfer als dat kan.

Juventus hoopt ook een aantal uitgeleende spelers te kunnen verkopen: Arthur Melo (verhuurd aan Liverpool), Dejan Kulusevski (verhuurd aan Tottenham Hotspur), Weston McKennie (verhuurd aan Leeds United) en Denis Zakaria (verhuurd aan Chelsea).

LEES OOK: Slechts 161 minuten voor Paul Pogba

LEES MEER OVER:

Juventus

Serie A

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...