Leistner verwacht een ‘boos’ Club Brugge

19-01-2023 17:55

Leistner verwacht een ‘boos’ Club Brugge

1.800 speelminuten in de Jupiler Pro League. Toni Leistner zit aan de volle 100%. Dat is niet veel spelers gegeven. De 32-jarige Duitser is aan een ijzersterk seizoen bezig. Dat zie je ook in het algemene klassement terug. In de eerste twintig duels incasseerde alleen koploper Racing Genk een doelpunt meer. STVV stond achtste. Blijven Leistner & co straks overeind tegen Club Brugge?

Eind december trokken de Kanaries naar Club Brugge in de Beker van België. Het werd 1-4. Even later vloog Carl Hoefkens buiten. “Ze zullen die bekermatch nog niet vergeten zijn”, blikt Toni Leistner vooruit. “Ik verwacht een angry Bruges in Sint-Truiden.”

Ondertussen is er wel wat veranderd. Christian Brüls en Ameen Al-Dakhil namen afscheid. Zo staat STVV er financieel terug gezond(er) bij. Rocco Reitz keerde terug van Borussia Mönchengladbach. Bij Club Brugge stapte de Engelse trainer Scott Parker binnen. Hij zit aan een 1 op 6 tegen Racing Genk en Anderlecht.

“Club Brugge beschikt over meer kwaliteit dan STVV. Dan moeten ze al zeker niet zeuren over het kunstgrasveld”, lacht Toni Leistner, die bij onder meer Union Berlin, Queens Park Rangers en HSV speelde. “Dat zij het wat minder goed doen in de competitie betekent niet dat ze minder sterk zijn. Club overwintert in de Champions League, dat is knap. Ik ben ook blij dat de andere Belgische clubs het goed deden of doen in de Europese competities. Dat geeft aan dat de nationale competitie niet te onderschatten is.”

Kunstgras

“Een nieuwe trainer luidt vaak een andere voetbalstijl in. Afwachten hoe zij het tegen ons zullen aanpakken. Maar wij moeten gewoon ons ding proberen te doen. Waarbij dat kunstgrasveld zeker geen voordeel is. Wij hebben andere type spelers. Kijk naar onze resultaten op verplaatsing, die zijn beter dan op Stayen.”

STVV heeft volgens Transfermarkt een totale marktwaarde van 14,25 miljoen euro. Club Brugge zit aan 182,20 miljoen euro. Na twintig speeldagen bedraagt het verschil vijf punten. De Kanaries staan voorlopig op de negende plaats. Bij een gelijkspel staan ze zevende, bij winst naderen ze tot op twee puntjes van de nummer vier Club Brugge.

Club Brugge onder druk

“Onze doelstelling is niet veranderd: zo snel mogelijk de kaap van 40 punten halen om zeker te zijn van het behoud. Daarna kan het over de play-offs gaan”, merkt de Truiense libero op. Dan komt er meer druk bij kijken. “Daar hou ik van. Eigenlijk hoort er bij elke wedstrijd druk want je wil elke match winnen. De druk ligt donderdagavond bij Club Brugge. Zij moeten op Stayen winnen. Wij willen laten zien dat we opnieuw de baas kunnen blijven.”

Toni Leistner vormde een sterk centraal trio achteraan, met Wolke Janssens en Ameen Al-Dakhil. Twee spelers met snelheid. Na het vertrek van Al-Dakhil – voor bijna 5 miljoen euro naar Burnley – is het aan Robert Bauer om zich terug in de kijker te spelen. “Als hij helemaal fit is, hoeft hij niet veel onder te doen voor Al-Dakhil. Hij heeft de nodige kwaliteiten.”

“Dat we bij winst slechts twee puntjes minder tellen dan de titelverdediger? Bekijk het anders: dan zijn wij weer drie punten dichter bij het behoud”, lacht Toni Leistner diplomatisch. “We willen ook deze match winnen en zullen er alles voor doen om de supporters een leuke voetbalavond te kunnen bezorgen. Achteraan moeten we de focus behouden. Compact spelen en dan toeslaan in de omschakeling. Wij zullen ook kansen krijgen. Of zij met Roman Yaremchuk of Ferran Jutgla starten maakt niet uit voor mij. Ik wil een clean sheet en drie punten.”

(Dimitri Charles)

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...