Licentie Standard terug in gevaar?

10-11-2020 08:35

Licentie Standard terug in gevaar?

Axel Witsel trad toe als investeerder, Marouane Fellaini was bereid enkele miljoenen euro’s te lenen. De zoektocht naar nieuwe investeerders voor Standard leidde ook naar François Fornieri. De baas van farmabedrijf Mithra zou vijftig procent van de aandelen in handen nemen. En hij zou Luciano D’Onofrio terug naar Sclessin halen.

De hemel klaarde helemaal op. Standard zou terug groot kunnen worden. Maar er zijn terug donkere wolken in aantocht. Er vallen terug onheilspellende cijfers uit de lucht.

Standard Luik boekte het afgelopen boekjaar 189.983 euro winst. Een positief signaal. Of toch niet? Volgens RTBF-journalist Thierry Luthers is de totale schuld van de Luikse club gestegen van 40,7 naar 51,7 miljoen euro.

“De loonlijst is zelfs met 4,4 miljoen euro gestegen”, gaf hij mee in het programma La Tribune. Dat is ongeveer 12% hoger dan vorig jaar. Tenslotte worden ook de kortetermijnschulden van de club niet voldoende gedekt.”

La Dernière Heure meldt nu dat François Fornieri toch geen vooraanstaande rol bij Standard zou gaan spelen. Zonder die gevoelige financiële injectie komt Standard terug in de probleemhoek. Mogelijk heeft dat ook gevolgen voor de uitbouw van het stadion, die op termijn voor extra financiële middelen voor de club moest zorgen.

Tekengelden

Bruno Venanzi zou dus op zoek moeten naar andere investeerders. De tijd begint stilaan wel te dringen, anders dreigt Standard opnieuw met licentieproblemen opgescheept te raken.

De Licentiecommissie van de KBVB gaf in april geen groen licht voor de licentie 2020/2021. Standard kon geen betalingsbewijs voor de tekenpremies voor februari voorleggen. Het ging om een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro. Ook de financiering voor de uitbouw van het stadion werd in vraag gesteld. Standard bekwam een licentie in de tweede zit, via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...