Liet Bart Verhaeghe een puinhoop na?

08-06 19:55

Liet Bart Verhaeghe een puinhoop na?

Onder de noemer ‘mijn werk is af’ maakte Bart Verhaeghe bekend dat hij afzwaaide bij de KBVB. Hij wou meer tijd besteden aan Club Brugge. Volgens Jeroen Denaeghel, journalist bij Humo en Bahamontes, hoeft Verhaeghe zich zeker niet op de borst te kloppen.

“Jarenlang heeft deze man in zijn functie de wantoestanden inzake licenties, arbitrage en makelaarskwesties genegeerd”, stelt Denaeghel streng. “Een puinhoop achterlaten en zich dan fier op de borst kloppen, Bart Verhaeghe kan dat.”

De journalist geeft aan dat de KBVB sinds de komst van Verhaeghe er enkel maar slechter op is geworden.Verhaeghe was zes jaar lang lid van het Uitvoerend Comité en fungeerde ook drie jaar als vice-voorzitter.

Peter Vandenbempt heeft het ook over het plotse vertrek van Bart Verhaeghe. “Hij zegt dat zijn werk af is, maar er is natuurlijk ook iets anders dat speelt. Verhaeghe heeft zijn eigen leidersstijl, overal was te horen dat hij alle macht had. Er was veel ongenoegen bij de andere clubs over hoe hij zijn invloed liet gelden. In de voorbije weken lag hij onder vuur, onder meer over de eventuele terugkeer naar een reguliere competitie en zijn ideeën over de arbitrage.”

“Hij had begrepen in de voorbije dagen dat hij gewoon niet herverkozen zou worden”, stelt Vandenbempt bij Radio 1. “Hij zou onvoldoende stemmen halen. Die vernedering, dat gezichtsverlies heeft hij zichzelf bespaard, hij heeft gekozen voor de vlucht vooruit.”

Volgens Het Laatste Nieuws kon Verhaeghe moeilijk overweg met de grote verdeeldheid binnen de bond, waar iedereen wel zijn eigen agenda heeft. “Die wirwar aan visies frustreert Verhaeghe. Net als de conservatieve houding van de kleinere profclubs, die elk op hun manier moeten vechten om te overleven. Veel bondsbeslissingen die Verhaeghe mee hielp invoeren werd bij het gros van de ploegen van de K11 en 1B onthaald met veel tegenwind. Hij is zijn gevecht tegen windmolens stilaan beu.”

LEES MEER OVER:

Club Brugge

KBVB

Nieuwsbrief

Specials

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...