LIVE: Tedesco selecteert deze 25 Rode Duivels voor het EK

28-05-2024 09:43

LIVE: Tedesco selecteert deze 25 Rode Duivels voor het EK

Het EK 2024 nadert met rasse schreden. Om 10 uur begint de persconferentie van Domenico Tedesco. Welke 26 spelers neemt hij mee en wie niet? Wij volgen het op de voet.

Selectie Rode Duivels EK 2024: (21+4)

Domenico Tedesco duidde 25 spelers aan. Geen 26. Twee jonge spelers zullen mee aan de stage beginnen als mogelijke vervangers. Onder meer Arthur Theate wordt een vraagteken voor het EK vanwege blessureleed.

  • Keepers: Casteels – Sels – Kaminski
  • Verdedigers: Meunier – Debast – Vertonghen – Faes – Theate – Castagne – De Cuyper – Witsel
  • Middenvelders: De Bruyne – Onana – Tielemans – Carrasco – Mangala – Vermeeren – Vranckx
  • Aanvallers: Lukaku – Trossard – Doku – Openda – De Ketelaere – Bakayoko – Lukebakio

Degryse over Vanaken: “Onbegrijpelijk”

Arthur Vermeeren speelde niet of nauwelijks bij Atlético Madrid. Hans Vanaken leidde Club Brugge naar de landstitel. Domenico Tedesco kiest voor Vermeeren. Marc Degryse volgt de bondscoach niet => “Geen Vanaken? Onbegrijpelijk”

Geen Michy Batshuayi

“Wellicht de moeilijkste beslissing voor mij”, aldus Domenico Tedesco. “We dienden echter keuzes te maken.” Lees meer: Geen Michy Batshuayi op het EK

Axel Witsel krijgt dubbele rol

Hij wou Rode Duivel blijven na het WK in Qatar. Domenico Tedesco maakte andere keuzes. Axel Witsel viert nu zijn terugkeer bij de nationale ploeg => Witsel krijgt een dubbele rol op het EK

09u19: Vermeeren of Vanaken?

De Rode Duivels kennen problemen in de defensie. Dat vergroot de selectiekansen van Maxim De Cuyper, die zowel links- als rechts inzetbaar is. Hans Vanaken leidde Club Brugge naar de landstitel. De plaatsen centraal op het middenveld zijn echter duur. Domenico Tedesco heeft een boontje voor Aster Vranckx en kan ook voor Arthur Vermeeren en/of Mandela Keita kiezen.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

09u07: Zeno Debast is er ook bij

Een graffiti van Kevin De Bruyne in Drongen. Er doken ook beeltenissen van Youri Tielemans, Jan Vertonghen, Romelu Lukaku en Yannick Carrasco in hun geboorteplaats op. In Halle valt er nu ook eentje van Zeno Debast te bewonderen. De 20-jarige centrale verdediger zit dus in de 26-koppige selectie van Domenico Tedesco!

9u00: Voorbereiding Rode Duivels

Op 31 mei moeten de spelers die meegaan naar het EK 2024 zich melden in het nationale oefencentrum in Tubeke. Een dag later staat de eerste training op de agenda.

  • 5 juni België – Montenegro
  • 8 juni België – Luxemburg

Domenico Tedesco maakt vandaag zijn selectie voor het EK bekend. Hij kan nog enkele reservisten aanduiden. Op 7 juni verwacht de UEFA de definitieve selectie binnen te krijgen. Op 12 juni vertrekken de Rode Duivels naar Duitsland. Op 17 juni spelen ze om 18 uur tegen Slovakije. In de groepsfase volgen duels tegen Roemenië (22/06) en Oekraïne (26/06).

8u30: Axel Witsel bij de 26

Domenico Tedesco koos voor vernieuwing. Axel Witsel behoorde tot de slachtoffers. Zijn rol op het middenveld was uitgespeeld. De Luikenaar kreeg bij Atlético Madrid echter een nieuwe toekomst als centrale verdediger. De deur staat open. Domenico Tedesco reisde naar Madrid af om Witsel te overtuigen mee te gaan naar het EK 2024.

Axel Witsel lijkt de voorkeur te krijgen op Toby Alderweireld. De aanvoerder van Antwerp gaf na de laatste competitiematch aan dat zijn vakantie geboekt is…

08u00: EK draait ook om ‘geld’

De KBVB boekte in 2023 ruim 10 miljoen euro verlies. Het EK 2024 schept financiële ademruimte. Als de Rode Duivels de groepsfase overleven, levert dat 11,5 miljoen euro bruto op. Daar gaan de spelerslonen en allerhande onkosten vanaf. Een deel van die inkomsten vloeien ook naar de Pro League en het amateurvoetbal. De KBVB houdt wel wat geld over. De eindwinst op het EK zou goed zijn voor ruim 28 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...