Lokeren en Beerschot Wilrijk hopen snel op witte rook

23-04 20:20

Lokeren en Beerschot Wilrijk hopen snel op witte rook

De KBVB vordert een degradatie van Waasland-Beveren en KV Mechelen, AS Eupen en Excel Moeskroen wordt niets ten laste gelegd. In dat scenario mag Sporting Lokeren in de Jupiler Pro League blijven en zet Beerschot Wilrijk een stap hogerop.

Uiterlijk op 30 juni zou er definitief duidelijkheid moeten zijn. Op Daknam en het Kiel volgen ze de gang van zaken. Met veel hoop. “Op dit nieuws zaten we al lang te wachten”, stelt Francis Vrancken, vice-voorzitter van Beerschot Wilrijk bij Het Nieuwsblad. “Dit is uiteraard heel goed nieuws voor de hele Beerschotfamilie. Eindelijk krijgen we een plaats waar we thuishoren, in 1A.”

“Deze uitspraken en strafvorderingen berusten op ernstige feiten en op basis van bewijzen. Logisch dat er dus ook zware straffen worden uitgesproken”, geeft Vrancken mee.

Voor Beerschot Wilrijk is het geen plotse ommezwaai in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. ” Vermits we al maanden overtuigd waren dat dit zou gebeuren en dat deze uitspraken zouden vallen, hebben we al die tijd ons ook voorbereid op het scenario dat we volgend jaar in 1A zouden uitkomen.”

Bij Sporting Lokeren werd het nieuws van de KBVB misschien op nog meer gejuich onthaald. Een degradatie naar 1B betekent een zware slag, zowel sportief als financieel. Roger Lambrecht hoopt de club nog altijd te kunnen verkopen. Als Lokeren in de Pro League blijft, wordt dat verhaal een stuk aantrekkelijker.

“Onze club neemt kennis van de beslissing en hoopt dat er zo snel als mogelijk, voor 30 juni, duidelijkheid wordt gecreëerd”, klinkt het bij KSC Lokeren. “De club heeft vertrouwen in de rechtsgang bij de Bond en wacht nu de verdere ontwikkelingen af. De club wil niet ingaan op het inhoudelijke aspect van dit dossier.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....