Lombaerts haalt uit naar Coucke

11-04 15:58

Lombaerts haalt uit naar Coucke

RSC Anderlecht mag zich aan drie tussentijdse controles verwachten, paars-wit heeft wel een licentie voor 2020/2021. Bij KV Oostende is het bibberen en beven. Als ze het Belgisch Arbitragehof voor de Sport gunstig willen stemmen, moet de deal met het Amerikaanse PMG snel getekend worden.

Maar de Kustjongens hebben hun lot niet in eigen handen. Voormalig voorzitter en eigenaar Marc Coucke trekt aan de touwtjes. Het Amerikaanse PMG wil investeren in KV Oostende, maar niet als als Coucke dwars blijft liggen. Zijn vennootschap Alychlo vraagt een hoge huurprijs voor de hoofdtribune en Coucke wil nog 6,2 miljoen euro recupereren. Onder meer het geld van de transfer van Wout Faes – deze zomer naar Stade Reims – dient daarvoor, volgens het kamp-Coucke. Waar PMG zich niet in kan vinden.

Dat KV Oostende in de problemen kwam, heeft ook te maken met een buitensporige loonlast. RSC Anderlecht, toen nog met Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck, liet Lombaerts links liggen. Te duur. Marc Coucke haalde hem wel naar Oostende. Lombaerts verdween wat later in de B-kern en zit vanaf 30 juni zonder werkgever.

“Voor KVO is dit honderd keer zwaarder dan voor mij. (grijnst) Ik ben trouwens niet ontslagen. Hoe denk je dat Luc Devroe zich voelt? (lacht) Of Pär Zetterberg? De lijst is lang”, stelt Nicolas Lombaerts in Het Laatste Nieuws. “Kijk, als je van de daken schreeuwt dat je supporter bent van KVO, dan moet je niet het onderste uit de kan halen. Zorg dat je iets achterlaat, en geen put die niet meer te vullen valt.”

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...