Lukaku doet een oproep over Courtois

11-10-2023 15:57

Lukaku doet een oproep over Courtois

Thibaut Courtois was niet tevreden over de toewijzing van de aanvoerdersband en verliet de Rode Duivels. Dat gedrag werd niet op applaus onthaald in de kleedkamer. Maanden later is nog altijd onduidelijk of de doelman terug door dezelfde deur wil of kan met bondscoach Domenico Tedesco. Romelu Lukaku predikt rust.

“Wat er is gebeurd, is gebeurd. Ik heb in de kleedkamer met Thibaut Courtois kunnen spreken, maar dat blijft tussen ons”, geeft de 30-jarige aanvaller me.

“Voor nu is het belangrijkste om je te concentreren op het huidige moment. Hij moet gefocust blijven op zijn revalidatie omdat hij een zeer ernstige blessure had. En wij moeten gefocust blijven op onze missie als nationaal team, nu er twee belangrijke wedstrijden op komst zijn.”

“We moeten vooruit blijven gaan. Als hij besluit terug te komen, komt hij terug en geeft hij uitleg aan de groep. Voor het EK zullen we zien wat mogelijk is of niet”, aldus Romelu Lukaku, die tegen Oostenrijk en Zweden met de kapiteinsband zal opdraven. Kevin De Bruyne is nog niet terug inzetbaar.

“Ik zou een oproep willen doen aan de media om niet constant te schrijven over Thibaut Courtois of wat een andere speler er over zegt. Wat gebeurd is, is een afgesloten hoofdstuk.”

Een vingerwijzing naar Timothy Castagne? “Ofwel gaat het dan om een echte, ernstige blessure en dwingt je club je om terug te keren. Ofwel ben je gewoon in staat om te spelen. Volgens mij had Thibaut kunnen blijven als hij dat écht had gewild, maar uiteindelijk is en blijft het zijn keuze”, stelde Castagne in een gesprek met Le Soir. “Ik heb er inderdaad met sommigen over gesproken die er hetzelfde over denken, maar ik kan niet beweren dat ik voor de volledige groep spreek.”

LEES OOK: VIDEO: Rode Duivels praten bij op de fiets

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...