Lukaku toch naar Saoedi-Arabië?

16-07-2023 10:53

Lukaku toch naar Saoedi-Arabië?

Inter en Chelsea leken naar elkaar te groeien in de zaak Romelu Lukaku. Een nieuwe deal was in de maak, stelt La Gazetta dello Sport. Dat Lukaku ook met Juventus bezig was, viel echter niet in goede aarde bij de Nerazzuri. Het wordt als een vorm van gebrek aan loyaliteit of clubliefde omschreven.

Romelu Lukaku gaf aan niet naar Chelsea terug te willen. Hij moest en zou bij Inter blijven. De clubleiding zocht naar financiële oplossingen. Dat er contact was met het Saoedische Al-Hilal stoort Inter niet. Dat hij met een nationale concurrent sprak wel.

“Ze voelen het als een messteek in de rug. Lukaku had een erepact gesloten met Inter en was steeds vurig om terug te keren, maar liet zijn advocaat aan de andere kant toch bij andere ploegen informeren.” Inter zou geen werk meer maken van een langer verblijf van Romelu Lukaku.

Juventus heeft niet de middelen om ‘Big Rom’ aan te trekken. Hoopten Lukaku en zijn entourage op een andere deal: Dusan Vlahovic naar Chelsea en de Rode Duivel naar Juventus? Chelsea lijkt echter andere plannen te hebben.

Lukaku weg bij Roc Nation

Inter zou Romelu Lukaku overnemen voor 35 miljoen euro plus 5 miljoen aan bonussen. Tel daar nog een stevig jaarloon bij. Het aantal clubs dat dergelijke sommen voor een 30-jarige voetballer op tafel gooit, ligt dunbezaaid in Europa.

Hij wil niet terug naar Chelsea. Inter zou afgehaakt hebben. Juventus heeft niet de middelen. Ligt de toekomst van Romelu Lukaku dan toch in Saoedi-Arabië?

Roc Nation behartigde de belangen van Romelu Lukaku. Het managementsbureau zet de samenwerking stop. Ze probeerden wekenlang een deal af te sluiten tussen Chelsea en Inter. Dat Lukaku en zijn advocaat Sebastien Leduc op eigen houtje met Juventus en andere clubs spraken, valt er niet in goede aarde.

LEES OOK: Romelu Lukaku voert de druk op

Romelu Lukaku in probleemhoek
foto JC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...