Mathijssen verwacht KRC Genk niet in Play-off 1

02-12 09:32

Mathijssen verwacht KRC Genk niet in Play-off 1

Vorig seizoen kampioen, nu zwalpend in de rechterkolom. De trainerswissel Hannes Wolf voor Felice Mazzu lijkt ook niet de kip met de gouden eieren te zijn. Een gelijkspel in Moeskroen en een 1-2 nederlaag tegen rivaal STVV kan je bezwaarlijk een stap in de goede richting noemen. De uitschuiver tegen RB Salzburg in de Champions League tellen we dan nog niet mee.

Racing Genk begon nochtans goed tegen STVV. Dat vertaalde zich in een doelpunt in de tiende minuut. De alweer zwak presterende Gaetan Coucke mocht de bal twee keer uit zijn doel vissen. Een pijnlijke nederlaag voor de titelverdediger.

Sander Berge had het over een beschamende prestatie, waarbij Racing Genk zondigde tegen de basisprincipes van het voetbal. Trainer Hannes Wolf opperde na afloop dat er een hartig woordje zou volgen met de spelers. Hij stelde een gebrek aan agressiviteit vast.

Jacky Mathijssen is het daar niet helemaal mee eens. “Hannes Wolf klaagde zaterdag een gebrek aan agressiviteit aan bij zijn ploeg. Daar moet je toch mee oppassen, ik vind het nogal cliché klinken”, stelt Mathijssen in Het Belang van Limburg. “Want daar lag het probleem ook niet. Er waren erg weinig echte duels, omdat STVV zich terugtrok op de eigen zestien. In plaats van een gebrek aan agressie miste ik vooral een gebrek aan genialiteit. Als de tegenstander helemaal inzakt, heb je een touch of genius nodig. Een actie, een dribbel, een pass die alles openbreekt.”

foto DC | www.voetbalbelgie.be

“Als ik naar de rangschikking kijk, vrees ik het ergste voor de Play-off 1-kansen van KRC Genk. Neen, ik zie hen niet meer in de top zes geraken. Je zal 45 of 46 punten moeten pakken. Racing heeft er dus nog 24 of 25 nodig in dertien of veertien matchen. Dat is een kampioenengemiddelde. Niks wijst erop dat Genk ineens zo een reeks zal neerzetten.”

Dinsdag moet Racing Genk naar Antwerp in de Beker van België. Een nieuwe uitschuiver kunnen ze missen als kiespijn. Zaterdag wacht een trip naar Cercle Brugge.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...