Mboyo na uitschuiver STVV: “Niet alles in vraag stellen”

08-08 18:23

Mboyo na uitschuiver STVV: “Niet alles in vraag stellen”

STVV boekte op de eerste speeldag een 2-1 zege tegen AA Gent. Op het veld van Sporting Charleroi vielen er geen doelpunten te noteren. “Zulte Waregem wordt onze zwaarste klus”, stelde Bernd Hollerbach vooraf. De Duitse trainer kreeg gelijk. Het werd 1-3 op Stayen. Daar hoort kritiek bij. Aanvoerder Ilombé Mboyo tracht de rust te bewaren.

De Kanaries eisten 54% van het balbezit op en dwongen acht hoekschoppen af. De bezoekers kwamen slechts aan drie stuks. Toch was de zege van Zulte Waregem verdiend. Essevee was gevaarlijker.

Al had de wedstrijd er misschien anders uit kunnen zien. Op het einde van de eerste helft was er een goede mogelijkheid voor Ilombé Mboyo. “Ik had twee opties: rechts of links van de doelman mikken. De keeper sloot de rechterkant goed af, dus ik probeerde het links. Jammer genoeg ging de bal niet binnen.”

Mboyo: “Te laks”

“We begonnen niet goed aan de tweede helft en kregen snel een doelpunt tegen (Gano, 48′). Dan moet je duwen en geef je meer ruimte achteraan weg”, stelde Mboyo na afloop.

Jelle Vossen lukte de 0-2 in de 69e minuut en Zinho Gano scoorde nogmaals in de 84e minuut. In de extra tijd ging een hoekschop van Christian Brüls via Laurens De Bock in eigen doel.

“Zulte Waregem heeft verdiend gewonnen. Ze straften onze fouten af. Dit is een goede les. We waren wat te laks in de tweede helft.”

“Of er nood is aan versterking? Dat is niet aan mij om te bepalen, wel voor de directie. Als speler moet ik mijn ding doen. Maar we moeten na deze nederlaag niet alles in vraag stellen. We hebben een goede voorbereiding achter de rug en de eerste twee competitiematchen waren goed.”

STVV legde enkele uren later de Japanse aanvaller Daichi Hayashi vast. Er is ook belangstelling voor een speler van Watford => Stipe Perica gelinkt aan STVV

 

LEES MEER OVER:

Ilombe Mboyo

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...