Messi graag naast Neymar

27-09 09:33

Messi graag naast Neymar

Lionel Messi verliet FC Barcelona met tranen in de ogen. Zijn eerste seizoen bij PSG was niet wat het moest zijn. Het loopt nu anders en beter. Het trio Messi-Neymar-Mbappé zit aan 25 doelpunten en 16 assists.

“Neymar en ik kennen elkaar heel goed”, stelt Messi in een interview met het Mexicaanse TUDN. “Ik had graag nog langer met hem gespeeld bij FC Barcelona, maar nu treffen we elkaar in Parijs en zijn we gelukkig. Ik geniet ervan om met hem te spelen.”

Messi beschrijft Mbappé als een ‘beest’. “Hij is enorm sterk en beweegt makkelijk over het veld. Hij is snel, maakt veel doelpunten, is een complete speler en heeft zichzelf bewezen over een periode van meerdere jaren. Hij behoort de komende jaren tot de allerbeste spelers, zonder twijfel.”

“Ik voel me goed bij PSG. Een ander gevoel dan vorig jaar. Als ik wist dat het zo goed zou zijn als dit. De club, de kleedkamer, mijn ploegmaten, ik voel me nu heel comfortabel bij deze club. Het plezier keert terug”, windt Messi er geen doekjes om.

Binnenkort ziet hij Neymar op het WK 2022 terug. Brazilië en Argentinië worden als topfavorieten naar voor geschoven. Messi & co zitten in een groep met Mexico, Polen en Saoedi-Arabië.

“We kijken nog niet zo ver vooruit, we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is altijd lastig. Op het vorige WK werd gesproken over een makkelijke groep en ging het al over mogelijke tegenstanders in de knock-outfase. Maar het liep niet zoals we verwachtten. We speelden gelijk in de eerste wedstrijd (tegen IJsland, nvdr.), verloren van Kroatië en bereikten met moeite de volgende ronde. Ik denk dat we een zware groep hebben waar we voor moeten waken. Het is belangrijk dat we de eerste wedstrijd winnen. Dat geeft rust richting de volgende wedstrijden.”

LEES OOK: Nieuwe bijnaam voor Lionel Messi

Messi vindt Neymar prima
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...