Met deze 26 Rode Duivels naar het WK?

22-08 13:56

Met deze 26 Rode Duivels naar het WK?

Midden november begint het WK 2022 in Qatar. In september is er nog de Nations League met onder meer Nederland-België. Roberto Martinez is echter niet de bondscoach die veel wijzigt.

Zonder blessures lijken deze 22 spelers zeker te zijn van hun plaats in de WK 2022-selectie van de Rode Duivels: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels; Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dedryck Boyata, Jason Denayer, Leander Dendoncker; Thomas Meunier, Timothy Castagne, Yannick Carrasco, Thorgan Hazard; Youri Tielemans, Axel Witsel, Hans Vanaken, Kevin De Bruyne; Eden Hazard, Dries Mertens, Leandro Trossard, Charles De Ketelaere; Michy Batshuayi en Romelu Lukaku.

Dan blijven er nog 4 plaatsen over. Bij de keepers heeft Matz Sels een streepje voor. Vorig seizoen werd hij verkozen tot Beste Doelman in de Ligue 1. Dat wil toch wat zeggen. Arthur Theate debuteerde in november 2021 en was er bij de volgende selecties altijd bij. Hij heeft pas een transfer van Bologna naar Stade Rennes beet.

In de bovenstaande lijst duiken veel middenvelders op. Komt Amadou Onana er nog bij? Zijn speelstijl lijkt wat op die van Marouane Fellaini. Onana maakte een goede indruk tegen Nederland. Als hij een basisplaats weet te veroveren bij Everton – binnengehaald voor 40 miljoen euro – maakt Onana een reële kans op een trip naar Qatar.

Jérémy Doku was met zijn snelheid en dribbels een zekerheid. Een flinke portie blessureleed speelde voor stoorzender. Doku begint beetje bij beetje terug aan spelen toe te komen in Rennes.

Laat hij Loïs Openda links liggen? Roberto Martinez kan ook andere keuzes maken, bijvoorbeeld uit deze groep: Thomas Kaminski, Zinho Vanheusden, Wout Faes, Brandon Mechele, Thomas Foket, Albert Sambi Lokonga, Nacer Chadli, Alexis Saelemaekers, Orel Mangala, Dennis Praet, Adnan Januzaj, Dodi Lukebakio, Divock Origi en Christian Benteke.

Deze spelers dromen best niet luidop van het WK 2022: Hendrik Van Crombrugge, Elias Cobbaut, Siebe Van der Heyden, Joris Kayembe, Benito Raman en Dante Vanzeir.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...