Mignolet laat de deur open: “Zeg nooit nooit”

25-01-2023 09:55

Mignolet laat de deur open: “Zeg nooit nooit”

Zonder ongelukken ontvangt Simon Mignolet vandaag de Gouden Schoen 2022. Een doelman als winnaar, dat gebeurt niet vaak. Een winnaar van de Gouden Schoen krijgt vaak aanbiedingen uit het buitenland. 

De inmiddels 34-jarige Rode Duivel zou dus de eerste doelman kunnen worden die sinds Michel Preud’homme in 1989 met de trofee aan de haal gaat. En zijn overwinning zou ook verdiend zijn. Vorig seizoen was hij tijdens de Play-Offs van instrumentaal belang voor Club Brugge in het behalen van de titel. Ook in de eerste helft van dit seizoen kwam Mignolet uitmuntend voor de dag, ook op Champions League-niveau.

Blauw-Zwart kan dus rekenen op een doelman van grote klasse. Maar zijn prestaties zijn ook elders niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zo wordt Mignolet ondanks zijn leeftijd nog geregeld gelinkt aan een buitenlands avontuur. Afgelopen zomer zou hij bijvoorbeeld nog in beeld zijn geweest bij SSC Napoli. Club greep toen echter in en verlengde zijn contract eind september tot medio 2026.

ZEG NOOIT NOOIT
Op korte termijn lijkt de regerende kampioen een vertrek van zijn steunpilaar dus niet te hoeven vrezen. Maar in een uitgebreid interview met VTM NIeuws wil Mignolet zelf niets uitsluiten. “In het voetbal mag je nooit nooit zeggen”, klinkt het. “Maar ik ben hier gesetteld. Ik draag mijn steentje bij op het veld, maar kan dat ook bijdragen naast het veld. Ik heb het buitenland ook al meegemaakt, wat betekent dat ik niets nieuws zou doen. Dan hangt het vooral van de concrete situatie af. Het kan op een bepaald moment minder gaan bij Club, dat er ook een oplossing gezocht moet worden. Dat kan ook in het buitenland zijn. Maar op dit moment ben ik heel tevreden in Brugge.”

Nieuwsbrief

Specials

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...