Mignolet vreest voor terugkeer Vermaelen en Fellaini

23-12 07:59

Mignolet vreest voor terugkeer Vermaelen en Fellaini

Vincent Kompany, Simon Mignolet, Radja Nainggolan, Laurent Depoitre, Steven Defour, meerdere (ex-) Rode Duivels keerden naar België terug. Romelu Lukaku wil bij Anderlecht eindigen. Thomas Vermaelen heeft een aflopend contract bij Vissel Kobe. Zien we hem binnenkort bij Antwerp of Anderlecht? En wat met Marouane Fellaini?

De spelerslonen in de Belgische Jupiler Pro League gingen seizoen na seizoen omhoog. Niet vergelijkbaar met wat je in de Premier League of in het Midden-Oosten kan verdienen, maar het is toch een dik belegde boterham. Profvoetballers in België betalen bovendien nauwelijks RSZ. Al komt daar verandering in.

Simon Mignolet zou met 3,4 miljoen euro het hoogste brutojaarsalaris in de Belgische eerste klasse verdienen. Zijn RSZ-bijdrage zou beperkt zijn tot 11.000 euro. Als de aangekondigde hervorming ongewijzigd blijft, stijgt dat naar circa 1,3 miljoen euro. Een wezenlijk verschil.

De doelman van Club Brugge vindt dat er op de man wordt gespeeld. De overheid zou het volledige plaatje niet in beeld brengen. Mignolet haalt bij Het Belang van Limburg aan dat profvoetballers een beperkte sociale bescherming genieten, geen recht hebben op een werkloosheidsuitkering en dat mutualiteiten worden ontlast, aangezien de clubs spelers blijven doorbetalen als ze geblesseerd zijn.

Mignolet verwacht niet dat spelers als Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini voor een avontuur bij een Belgische club zullen kiezen als het financiële luik minder aantrekkelijk wordt. De nieuwe regelgeving zou ook voor een toestroom van goedkope buitenlandse spelers kunnen zorgen, wat geen goede zaak zou zijn voor de Rode Duivels en het Belgisch voetbal in het algemeen.

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...