Mogi Bayat blijft betrokken bij opvallende transfers

16-01 13:57

Mogi Bayat blijft betrokken bij opvallende transfers

Er is een voor 2018 en een na 2018, opperen een aantal analisten. Daarmee verwijzen ze naar de zaak Propere Handen, die voor andere tijden in het voetbal zou zorgen. Toch duiken er nog opmerkelijke transfers op. Edo Kayembe ruilde AS Eupen voor Watford FC. Die Londense club haalde al meerdere spelers in België weg. Met Mogi Bayat als betrokken makelaar.

FC Nantes, Watford FC en Udinese, Mogi Bayat duikt er om de haverklap op. De ene transfer al opvallender dan de andere. Edo Kayembe verliet RSC Anderlecht voor KAS Eupen. Daar hoorde een transfersom van 1 miljoen euro bij.

De centrale middenvelder veroverde bij de Panda’s wel een basisplaats. Een sterkhouder bij Eupen, maar een hoogvlieger in de Belgische eerste klasse was hij toch niet.

Watford legt toch 4 tot 4,7 miljoen euro op tafel. The Hornets haalden eerder al Dodi Lukebakio, Obbi Oulare, Stefano Okaka, William Troost-Ekong en Christian Kabasele binnen. Met Mogi Bayat als betrokken partij. Sven Kums ging van AA Gent naar Watford en verkaste twee tellen later naar Udinese.

Olivier Deschacht stelt zich ook vragen bij de transfer van Edo Kayembe. “Ik was verrast dat hij naar Watford kon. Ik speelde nog met hem samen en het is wel een goede middenvelder, maar voor mij had hij net niet het niveau voor Anderlecht”, stelt de voormalige Rode Duivel bij Play Sports. “Hij kreeg even zijn kans onder Vincent Kompany, maar dat was geen succes. Hij ging naar Eupen en ik vond hem daar ook niet opvallen. Ik ga hem zeker niet afbreken en zeggen dat het een slechte speler is. Ik was dus verrast dat hij naar de Premier League kon, maar ik wens hem alle succes.”

De Creative & Management Group van Mogi Bayat begeleidde vorige zomer Imran Louza van FC Nantes naar Watford FC. Goed voor een transfersom van 10 miljoen euro.

LEES MEER OVER:

KAS Eupen

Mogi Bayat

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...