Nederlandse analist haalt uit naar Noa Lang

26-10 08:23

Nederlandse analist haalt uit naar Noa Lang

Noa Lang liet veel mooie dingen zien. Als het minder vlot loopt, kleurt Noa Lang echter buiten de lijntjes. De andere fans provoceren, uithalen naar ploegmaten, nukkig gedrag bij een vervanging. De Nederlandse analist Kenneth Perez is niet te spreken over het gedrag van Noa Lang in Antwerp-Club Brugge.

“Ik zat zondag even te schakelen, en toen belandde ik in de laatste vijf minuten van Royal Antwerp tegen Club Brugge”, stelde de voormalige profvoetballer bij ESPN. “Ik heb Noa Lang in die vijf minuten zes (!) wegwerpgebaren zien maken naar zijn medespelers. Dat is ongeveer wat je niet moet doen tegen medespelers. Dat is zeg maar de slechtst denkbare manier om je te uiten naar je medespelers. Bij professioneel voetbal zie je zelden dat mensen een gebaar maken van: je kan er helemaal niks van. Zes keer in vijf minuten!”

“Dan is mijn hoop natuurlijk dat iemand in de staf of van de spelers dat opmerkt en hem duidelijk maakt dat dit niet de bedoeling is en zegt: ‘Hier zijn we niet van gediend. Stop er maar mee, want dit ziet er echt niet uit’. Ik denk niet dat het heel vaak tegen hem gezegd is in zijn carrière.”

Perez maakte dat zelf mee. Bij AZ werd hij op de vingers getikt door zijn trainer Co Adriaanse. “Hij zei: ‘Kenneth, als ik dit nog een keer zie, word je gelijk gewisseld.’ En zo moet je het doen als trainer. Dit moet je gewoon niet accepteren.”

Valentijn Driessen merkte in het programma Voetbalpraat op dat Noa Lang bij Ajax wel tot de orde werd geroepen. Noa Lang nam in een bekermatch Dusan Tadic onder vuur. Trainer Erik ten Hag tikte Lang op de vingers.

“Dit is natuurlijk een van de problemen waar Lang tegenaan liep bij Ajax. Tadic is daar de grote leider en die pikt het niet als dit op het veld gebeurt. En hij pikt het ook niet als het op de training of in de eetzaal gebeurt. Zijn gedrag was een belangrijk kritiekpunt bij Ajax, en ik sta er niet van te kijken dat dit nog steeds zo is.”

LEES OOK: Silvio Proto scherp voor Noa Lang

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...