Nederlandse analist haalt uit naar Noa Lang

26-10 08:23

Nederlandse analist haalt uit naar Noa Lang

Noa Lang liet veel mooie dingen zien. Als het minder vlot loopt, kleurt Noa Lang echter buiten de lijntjes. De andere fans provoceren, uithalen naar ploegmaten, nukkig gedrag bij een vervanging. De Nederlandse analist Kenneth Perez is niet te spreken over het gedrag van Noa Lang in Antwerp-Club Brugge.

“Ik zat zondag even te schakelen, en toen belandde ik in de laatste vijf minuten van Royal Antwerp tegen Club Brugge”, stelde de voormalige profvoetballer bij ESPN. “Ik heb Noa Lang in die vijf minuten zes (!) wegwerpgebaren zien maken naar zijn medespelers. Dat is ongeveer wat je niet moet doen tegen medespelers. Dat is zeg maar de slechtst denkbare manier om je te uiten naar je medespelers. Bij professioneel voetbal zie je zelden dat mensen een gebaar maken van: je kan er helemaal niks van. Zes keer in vijf minuten!”

“Dan is mijn hoop natuurlijk dat iemand in de staf of van de spelers dat opmerkt en hem duidelijk maakt dat dit niet de bedoeling is en zegt: ‘Hier zijn we niet van gediend. Stop er maar mee, want dit ziet er echt niet uit’. Ik denk niet dat het heel vaak tegen hem gezegd is in zijn carrière.”

Perez maakte dat zelf mee. Bij AZ werd hij op de vingers getikt door zijn trainer Co Adriaanse. “Hij zei: ‘Kenneth, als ik dit nog een keer zie, word je gelijk gewisseld.’ En zo moet je het doen als trainer. Dit moet je gewoon niet accepteren.”

Valentijn Driessen merkte in het programma Voetbalpraat op dat Noa Lang bij Ajax wel tot de orde werd geroepen. Noa Lang nam in een bekermatch Dusan Tadic onder vuur. Trainer Erik ten Hag tikte Lang op de vingers.

“Dit is natuurlijk een van de problemen waar Lang tegenaan liep bij Ajax. Tadic is daar de grote leider en die pikt het niet als dit op het veld gebeurt. En hij pikt het ook niet als het op de training of in de eetzaal gebeurt. Zijn gedrag was een belangrijk kritiekpunt bij Ajax, en ik sta er niet van te kijken dat dit nog steeds zo is.”

LEES OOK: Silvio Proto scherp voor Noa Lang

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...